Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimavõitluse loogika järgi on Aafrika Maa kliimasõbralikum kant

-
12.10.2023
Muretu kliimasõbralik lapsepõlv.
© Scanpix

Järgnev võib tunduda rassistliku vihakõnena, aga ta pole seda – Aafrika hindamisel on lähtutud kliimavõitlejate loogikast ja dogmadest ning “liberaalsete väärtuste” põhimõtetest.

Aafrika on kogu maailmale eeskujuks, sest

* Aafriklased söövad vähe ja tervislikult ega raiska toitu.
Kui Kaks Kanget ehk Kristjan Jõekalda ja Teet Margna käisid Tansaanias, rääkisid nad, et suur osa aafriklastest (nn Mustas Aafrikas) toitub peamiselt maisipudrust, mis on küll maitsetu, aga sellest veeretatud kuulikesed kastetakse vürtsikasse kastmesse. Raiskamisele suunavat söögi üleküllust Aafrikas ei ole, kliimavaenulikku liha sööb aafriklane harva.

* Aafrika loomakasvatus ja maaviljelus on ekstensiivsed, taimede puhul kasutatakse vähe väetisi ja taimekaitsevahendeid, loomad söövad looduslikel karjamaadel ja viljad võrsuvad puhtast mullast. Saagid pole küll suured, kuid põllud annavad mahetoodangut. Maad haritakse käsitsi, mitte saastavate masinatega.

* Aafriklased tarbivad vähe elektrit ja ei raiska vett, sageli küll põhjusel, et elektrijaamu ja veevärki lihtsalt pole, aga selline elu ongi kliimasõbralik. Üldine tarbimine on väike, Lääne inimestele omane elu mugavaks tegevate kaupade ostmine on peaaegu olematu.

* Aafrikas on vähe saastavat tööstust ja seegi kuulub Lääne firmadele, kohalikud müüvad käsitööd ja loodussaadusi.

* Aafriklased ei reisi saastavate lennukitega, vaid tulevad ka Euroopasse juhutranspordiga kõrbes ning keskkonnasõbralike kummi- ja puupaatidega üle Vahemere.

* Euroopaski propageeritav vaesus on tegelikult õnnistuseks – Aafrika lapsed ei istu nutiseadmetes ega tarbi saastavalt toodetud elektrit.

Järgnev kuulub sarkasmi ja musta huumori kategooriasse, aga kliimavõitluse raames on täiesti loogiline. Võttes arvesse sotsiaalmeedias levivat Tik-Toki klippi, kus noor eesti neiu ütleb, et inimkond peabki Maa päästmiseks välja surema, ei ole ka sellised karmid hinnangud sugugi valed.

* Enamikes Aafrika riikides sõditakse – see vähendab tuntavalt inimkonna arvukust ja mõjub kliimale soodsalt, sest pole inimest, pole probleemi.

* Aafrikas on kõrge sündivus, mistõttu tuleb kiiremas korras sinna eksportida abordikultus ning viljatud seksuaalsed suunitlused, sooneutraalsus ja transsoolisus – siis väheneb järsult ka sündivus. Aafriklastele tuleb läänelikult selgitada, et lapsed on kliimatapjad (loodetavasti ei kiirene siiski asi, millele viitab ÜRO raport, et sõdivas Kongo DV-s tapeti rekordarv lapsi).

Mõned soovitused Aafrikale.

* Aafrikast tuleb välja saata kõik välisfirmad, nii Lääne, Vene kui Hiina omad, sest nemad rikuvad loodust (näiteks Prantsusmaa uraanikaevandused Niigeris), nii saavad ka lapsed kord kaevandustest välja. Kaevandusi majandagu aafriklased ise, kasvõi labidatega. Lääne elektriautosid ei pea Aafrika looduse hinna ja laste tööga muldmetallidega varustama.

* Aafrikale tuleb selgeks teha, et kliimameetmeid rakendavasse Euroopasse pole mõtet tulla, sest siin hakkab varsti kõik olema nii, nagu neil juba on (vaata esimeses tärnidega osas) – Aafrikas on tervislikum ja kliimaneutraalsem elada. Euroopas aitavad nad lihtsalt kliimat tappa, suurendades valitsustelt saadava sotsiaaltoetuste arvelt üldist tarbimist.

Ülevaate koostas Uute Uudiste toimetus