Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Esimene stuudio” | Martin Helme: “See, et elu läheb iga päevaga kehvemaks, on valitsuse vastutus”

-
13.10.2023
Laadime sisu...

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ütles ETV “Esimeses stuudios”, et vaja on uut riigikogu koosseisu, sest praegune enam ei tööta – koalitsioon ei otsi parlamendis mingit dialoogi.

“See on lõppenud. Mingit dialoogi ei otsita seal. See võib tulla, kui saame uue riigikogu koosseisu. Aga selles koosseisus normaalselt enam võimalik ei ole. See kaev on nii ära mürgitatud, et seal enam töötada võimalik ei ole,” lausus Helme.

Isegi see ei aita enam, kui Kaja Kallas peaministri kohalt taanduks. “Probleem ja tülid on ju väga selgelt sellest, et tänane koalitsioon viib ellu mittelegitiimset poliitikat,” ütles ta, mainides nii valitsuse liikmeid kui ka riigikogu juhatust.

“Majandus käib alla, ühiskondlik sidusus käib alla, inimest usaldus riigi vastu käib alla. Kõik käib alla ja see on seotud sellega, et meil on kõigi aegade kõige käpardlikum valitsus, kes ei saa lihtsalt millegagi hakkama. Propagandaga sai veel hakkama, aga millegi muuga ei saa hakkama. Majanduse on tuksi keeranud, eelarve on tuksi keeranud. Kõik, mida puudutab, kõik läheb hukka. See, et elu läheb iga päevaga kehvemaks, on valitsuse vastutus,” lausus Helme.

Ta lisas, et ta ei näe võimalust, kuidas Reformierakond suudaks järgmiste riigikogu valimisteni ehk veel 3,5 aastat võimul püsida.

EKRE jätkab riigikogus kõigile eelnõudele obtruktsiooni tegemist ka siis, sest eesmärk on valitsuse kukkumine ja erakorralised valimised.