Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Res Kesica: põhimõttelage Isamaa võttis enda ridadesse tulihingelise homoabielude pooldaja

-
13.10.2023
Isa(kesk)maa kontor
© Uued Uudised

Isamaa põhimõtetest penikoormasaabastega taganev endine Res Publica teeb Keskerakonnas röövpüüki ning ei löö risti ette ühegi ülejooksiku ees, kes põlise vaenlase juurest nende poole putku panevad. Parempoolsed on keskerakonnastunud Isamaast juba jalga lasknud, nüüd on saanud neist Res Kesica.

Iseloomustav näide on viimane lüke, kui nendega liitus varem Keskerakonna nimekirjas kandideerinud kirjanik Katrin Pauts, kes on tulihingeline homoabielude pooldaja.

Viimatistel riigikogu valimistel 82 häält kogunud Pauts oli üks nendest kuuesajast tegelasest, kes kirjutas alla „toetusavaldusele abieluvõrdsuse ideele“.

„Mõistan, et paljudel tekib ehk küsimus, kuidas minusugune liberaalsemate vaadetega inimene valis konservatiivse erakonna – aga mulle meeldib Isamaa põhimõtetes hoopis rohkem sõna “alalhoidlikkus”,“ selgitas Pauts. Väga õige, kirjaoskajana võib ta selle vabalt vahetada ka sõna „selgrootus“ või „põhimõttelagedus“ vastu.

Pauts on kirjutanud: „Vaatan praegu riigikogu saalis toimuvat ja näen vastumeelselt, kuidas EKREIKE leer aina kinnistub. Mul ei ole enam absoluutselt mingit usaldust ega kinnitust, et see koalitsioon esimesel võimalusel jälle kokku ei tule.“

Siin pani ta puid alla nii Keskerakonnale, keda ta enne esindas, kui ka uuele armastusele Isamaale.

Isamaa ja Keskerakonna suhtel on oma värvikas ja konfliktne ajalugu, nüüd on aga Eesti taasiseseisvunud ajaloo kõige põhimõttelisemad ideoloogilised vaenlased leidnud teineteist ja tunnevad veel selle üle uhkustki. Maailmavaadetel pole siin kohta. Tähtsam on võimujanu.

Meenutagem, et alates 1990. aastatest kuni vähemalt 2012. aastani, misjärel Isamaa marginaliseerus, oli Eesti parteisüsteemi peamine poliitiline ja ideoloogiline konflikt just Keskerakonna ja Isamaaliidu vahel. Põhimõtteline vastasseis sai alguse juba laulva revolutsiooni ajal, mil Keskerakond kasvas välja Rahvarindest ja Isamaa suuresti Eesti Komiteest.

Kahe erakonna omavaheline vihkamine oli nii suur, et tipnes milenniumivahetuse paiku nn pildiskandaaliga, kui Isamaa esimees Mart Laar tulistas Meegomäel Kaitseväe lahingukoolis pumppüssiga keskerakonna esimehe Edgar Savisaare pildi pihta. „Kes pihta ei saa, on Savisaare sõber!“ hüüdnud ta teistele.

Isamaa kahepalgelisust kujutas ilmekalt elamislubade skandaal 2011. aastal, mil siis juba IRLi liikmed müüsid oma positsiooni kasutades Eesti elamislubasid ligi 150-le kliendile idast.

Riigikogus moodustatud uurimiskomisjon leidis, et elamislube vahendas Nikolai Stelmachi firma ja Indrek Raudne oli sellest äritegevusest teadlik. Tallinna vanalinna Kooli tänava maja ühte korterisse oli äriregistri andmetel erinevad Venemaa, Valgevene, Ukraina riikide kodanikud sisse registreerinud 78 ettevõtet.

Skandaali tulemusel lahkusid Stelmach ja Raudne mõlemad IRList, Raudne ka riigikogust ja Stelmach Tallinna volikogust.

Elamislubade skandaalile eelnes keskerakonna Idarahaskandaal ja järgnesid Priit Toobali nn printimisskandaal.

Nii, et selles suhtes, sobivad Isamaa ja Keskerakond küll igati kokku.

Isamaa maailmavaate hägustumine on viinud selleni, et nihkub loosungite kiuste poliitilise skaala keskele. Sellele aitavad Keskerakonnast üle jooksvad liberaalid kõvasti kaasa.