Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peavoolumeedia diskrimineerib tasuliste artiklitega eestlasi, riigikeelt ja rahvusriiki

-
14.10.2023
Delfi meediamaja
© UU

Kolumnist Ivan Makarov on oma lugudes korduvalt rõhutanud, et paljud artiklid, mis käsitlevad siinse vene kogukonna eestivastaseid tegemisi, on Postimehe ja Delfi venekeelsetes keskkondades tasuta ehk vabalt loetavad, eestikeelses keskkonnas aga maksumüüri taga.

Ehk siis saab venelane Aivo Petersoni toetuskontserdist lugeda vabalt ja täisloo kätte, eestlane aga peab selleks tellima tasulise lugemispaketi või piirduma pealkirja ja esimese paari lausega. Tavalised eesti inimesed üldjuhul meedia tasulisi pakette ei võta ja uudis jääb neil lugemata, seega eestlased ei saa toimuvast suurt midagi teada, venelased aga saavad info kätte ning võivad Peterson-Krõlovi toetama minna.

Ivan Makarov kirjutab: “Delfi oma tšeljabinsklastest komplekteeritud venekeelse toimetusega ei peagi teadma kõike, mis Eestis toimub: mitte kõik sissesõitnud Putini propagandistid ei oska eesti keelt ja ega neid kõik meie suurvene šovinistide mõõdupuu järgi väiksed asjad ei huvitagi. /…/ Kõigepealt eestlastest lugejate teadmiseks: nagu ikka tavaks, on see uudis eestlaste jaoks tasuline ja venelaste jaoks tasuta. Ehk eesti keeles on artikkel maksumüüri taga, vene keeles aga täies mahus nähtav ja maksma ei pea. Tegemist on eestlaste ja eesti keele pikaajalise jultunud rahvuspõhise diskrimineerimisega, mida maksab kinni Kaja Kallase valitsus, eraldades igal aastal miljon eurot maksumaksjate raha venekeelsele erameediale. Rahvusraamatukogu remondiks raha ei ole, aga parasitaarse Tšeljabinski koloonia jaoks on. Kaja Kallase valitsus on tõesti Eesti ajaloo suurimad venestajad.”

Muidugi on see toimetuste siseasi, millele nemad rõhku panevad, aga siin tundub ilmselgelt, et asi pole mitte rahateenimise taustaga, vaid venelastele neile sobiva info vaba vahendamisega, mis paraku on sageli Eesti riigi vastane.

Kahjuks vaikiti suuresti maha see, et venekeelne Delfi avaldas täies mahus Baltikumis levitatava üleskutse venekeelsetele anda infot vägede liikumise kohta – üks meediakanal tõi putinliku käsu vene inimestele otse koju kätte. ERR-i, Postimehe ja Delfi venekeelsed keskkonnad töötavad selgelt Eesti riigi vastu või siis on vähemalt Putini “kasulikud idioodid”. Eriti võigas on see, et neid keskkondi juhivad sageli Vene liberaalid, kes võivad küll Putini vastu olla, aga eestlasi vaatavad siiski kui Venemaast ajutiselt eemale eksinud impeeriumirahvast.

Tasulisi artikleid kasutatakse sageli ära ka poliitiliselt. Näiteks EKRE kohta käivad artiklid on sageli intrigeeriva ja laimava pealkirjaga ja tasulised ning kuigi loo sees selgub, et asi nii karm pole, nagu pealkirjas öeldakse, ei saa “paketita” lugeja seda kunagi teada, tema aju saab pestud pealkirjaga. Kui pealkirjaks pannakse poliitiku mingi kontekstist välja kistud tsitaat ning tasulise tekstis saab kõik siiski selguse, pole väljaanne milleski eksinud – nemad on tõtt rääkinud, ajupestud inimene on ise süüdi, et polnud nõus täisinfo eest raha maksma, lõpptulemuseks aga on EKRE-vastane lugeja.

Õnneks käib see sageli ka liberaalse leeri pihta, sest ajakirjanikega pidevalt tüli noriv Kaja Kallas on suuresti meedia toetuse kaotanud ja kui pealkiri on lööv, artikkel aga tasuline, siis hakkavad inimesed peaministrist just pealkirja järgi arvamust kujundama. Enamik artiklitest siiski paljastab juba kogu tõe Kaja Kallasest, sest tema skandaalid on intrigeerivad ja meediakanalid eelistavad olla ise need, kes paketivaba info inimesteni viivad. Kaja Kallasest on saamas teine Edgar Savisaar, kes oskas ajakirjanduse enda vastu ässitada – praegune peaminister aga on kaotanud ka naisajakirjanike toetuse.

Meediakanalite venekeelsed keskkonnad aga on muutunud Tšeljabinski ajakirjandusmaffia juhitavateks suurveneluse infokandjateks, kes kujundavad valitsuse rahastusel ja toimetuste lahkel loal siinsetest venelastest kui mitte otseselt putiniste, siis vähemalt inimesi, kelle arvates on Eesti iseseisvus ajutine ja “peremehed” on valmis seda “viga parandama”.

Uued Uudised