Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uuring: Eesti on vägivaldsemate paarisuhetega riike Euroopas. Tulemused aga on üllatavad

-
15.10.2023
Riiklik poliitika peaks olema selline, kus mehi ja naisi ei vastandataks, vaid seda suhtevormi kindlustataks.
© Scanpix

Eestis on avaldatud üks uuring suhtevägivalla kohta, mis on tõenäoliselt osaliselt ideoloogiline – sest ka Istanbuli konventsiooni on sisse kirjutatud, et vägivalla aluseks olevat mehe ja naise paarisuhe, see aga on sundinud paljud konservatiivsed riigid konventsiooni kinnitamisest loobuma. Uus uuring aga põrmustab pisut ideoloogide seisukohti.

ERR kirjutab: “Statistikaameti esimesest laialdasest suhtevägivalla uuringust selgub, et enim kogevad Eesti inimesed nii füüsilist, vaimset kui ka seksuaalset vägivalda just oma paarisuhtes. Paraku on Eesti Euroopa Liidus üks vägivaldsemate suhetega riike, millest hullem on olukord veel vaid kolmes riigis.

Statistikaameti uuringust selgub, et nii naised kui ka mehed kannatavad füüsilist, vaimset ja seksuaalset vägivalda enim just paarisuhetes. Naistest on seda oma elu jooksul kogenud koguni 41 protsenti. Enim ehk 39 protsenti on kogenud vaimset vägivalda, 13 protsenti füüsilist vägivalda või sellega ähvardamist ning üheksa protsenti naistest on kogenud oma partneri poolt seksuaalset vägivalda.

Edasi aga selgub, et vägivalla all kannatavad ka mehed.

Meestest on paarisuhtes kogenud vägivalda kolmandik. Valdavalt on see olnud vaimne vägivald, ent kaheksa protsenti meestest on kogenud oma paarisuhtes ka füüsilist ning üks protsent seksuaalset vägivalda.

Ehmatavalt palju on esinenud seksuaalset ahistamist töö juures. Seda on kogenud kolmandik naisi, ent koguni üle poole alla 30-aastastest naistest. Kümnendik on kogenud seksuaalset ahistamist meessoost kolleegide ja teist sama palju meesoost klientide poolt. Viiel protsendil on ahistamiskogemus meesoost juhiga. Ent mõnel juhul on ahistajaks olnud ka kolleegidest naised.

Ka 17 protsenti mehi on tööl seksuaalset ahistamist kogenud. Ent valdavalt on neid ahistanud teised mehed, näiteks meeskolleegid või muud meessoost isikud, keda nad pole kas osanud või soovinud täpsustada. Samuti on seksuaalselt ahistanud naissoost kolleegid. Uuringus loeti ahistamiseks ka seksuaalse sisuga e-kirjade või piltide saatmist.

Uuring jahmatab ennekõike sellega, et see põrmustab omajagu jutte “toksilisest maskuliinsusest” kui vägivalla allikast – tuleb välja, et ka naised on meeste vastu vägivaldsed – kolmandik ehk 33% mehi ja 41% naisi on paarisuhtes vägivalda kogenud. Ka otsesel füüsilisel vägivallal on vahe jahmatavalt väike – naistest on seda kogenud 13% ja meestest 8%.

Ilmselt vajab väljaselgitamist see, miks on just Eestis kahe soo, meeste ja naiste vahel suhted nii halvaks läinud, et mõlemad pooled on üha vägivaldsemaks muutunud. Üheks põhjuseks võib olla võitleva feminismi kiire levik, mis on ohtra vastandamispropagandaga mehed ja naised vaenlasteks muutnud. Nooremate põlvkondade mehed on kaevanud, et on juba raske naistega tutvuda, sest võib saada külge ahistaja sildi – ilmselt peavad “teadlikud” naised ahistamiseks juba ka seda, mida vanasti peeti kurameerimiseks. Kui paljud feministlikud naised peavad solvanguks neile ukse avamist, pole imestada, et “ahistamiste” arv kasvab kiiresti.

Uuringust selgub veel üks paljuütlev moment ehk homoseksuaalse ahistamise olemasolu. Kui jutt on seksuaalsest ahistamisest töö juures, on raportis kirjas: “Ent mõnel juhul on ahistajaks olnud ka kolleegidest naised” ja “Ka 17 protsenti mehi on tööl seksuaalset ahistamist kogenud. Ent valdavalt on neid ahistanud teised mehed, näiteks meeskolleegid või muud meessoost isikud.”

Meestest on 17% kogenud seksuaalset ahistamist teiste meeste poolt? Homoseksualismist see head küll ei räägi…

Laias laastus võiks pealkirja “Uuring: Eesti on vägivaldsemate paarisuhetega riike Euroopas” kohta öelda – need ongi Eestisse saabunud “uusväärtused”.

Liberaalne Lääne ühiskond muutub üha enam üksikute ja agressiivsete inimeste ühiskonnaks. Oma roll suhtevägivallas on ka individuaalsete vabaduste kiirel levikul, sest see paneb inimesed kompromissitult oma “õiguste” eest võitlema, suureks muutunud egod aga ei kannata paarisuhet välja.

Uued Uudised