Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaua võib?! Valitsuse meeletu maksuralli ikestab inimesi

-
16.10.2023
Mis tõsi, see tõsi!
© UU

Paljuräägitud automaks on vaid üks osa suurtest maksutõusudest, millega Kaja Kallase valitsus inimesi hakkab kurnama.

Postimees kirjutab, et valitsus on välja töötanud terve rea maksumuudatusi, mis hakkavad lähiajal Eesti inimeste elu mõjutama. Osa neist on täpselt teada, teiste üle käivad veel vaidlused, mis võivad maksukoormust pisut muuta.

Jaanuarist tõuseb käibemaks 20 protsendi pealt 22 protsendi peale (mäletate, see kaks protsendipunkti versus 10 protsenti).

See mõjutab ennekõike hindu lõpptarbijatele. Kuna Eestis kehtib süsteem, et käibemaksuga maksustatakse omakorda aktsiisid, siis toob see kaasa ka kõikide aktsiisiga maksustatavate toodete ja teenuste (alkohol, elekter jne) kallinemise.

Lisaks tasub meelde tuletada, et tõuseb alkoholiaktsiis, tubakaaktsiis ja kütuseaktsiis. Tõusevad ka maamaks, keskkonnatasud, tulumaks, raadamismaks, sotsiaalmaks, suhkrumaks… Nimekiri pole lõplik.

Ja siis meenub Kaja Kallase ülbitsemine riigikogu saalis kurikuulsate sõnadega „lugege muu huultelt, maksud ei tõuse“. Ühtegi debatti ega lubadust ei olnud viimatiste parlamendivalimiste eel maksudega seoses. Petteks tehti esimese asjana ära hoopis homoseadus.

Ei meie naabrite Soome ega Läti uus valitsus pole läinud maksude kallale. Eesti rahvas pole sellist valitsust valinud ega ära teeninud. Kaua võib seda vaikides taluda?