Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Parteideülene majandusmees” Urmas Reinsalu on poliitiline naiivitar või hea demagoog

-
17.10.2023
Praegu veel on haare lai.
© Uued Uudised

Isamaa juht Urmas Reinsalu esines teisipäeval Riigikogus üleskutsega, mida võib pidada demagoogia ja naiivsuse seguks.

BNS vahendab: “Teisipäeval riigikogus toimunud Isamaa algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Eesti majanduse olukord” arutelul tegi erakonna esimees Urmas Reinsalu ettepaneku sõlmida erakondade ülene lepe kuus kvartalit langenud majanduse taas kasvule suunamiseks.”

Reinsalu peaks endale selgeks tegema, et üks, kellele ta suunab oma üleskutse, on peaministripartei, kes valetas kogu ühiskonnale, jättes valimiskampaanias puutumata endil meeles mõlkunud maksutõusud, mis Kaja Kallase sõnutsi olevat olnud ebapopulaarne teema, ning tekitas meeletu maksuralli siis, kui võim käes oli. Muide, ajal, mil Reformierakond valetas, oli Isamaa neile võimupartner.

“Reinsalu hinnangul on vaja, et koostöö riigivõimu ja ettevõtlusorganisatsioonide vahel on sisuline, kõikehõlmav ja tegelik.”

Vaadaku Reinsalu hetkeseisu, kus Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside koalitsioon kas jätab seaduseelnõude kooskõlastuseks ülilühikese aja või siis tegutseb üldse huvigruppide selja taga.

Ettevõtjad pole rahul praktikaga, kus oluliste eelnõude puhul jäetakse neile arvamuse avaldamiseks mõned päevad

Automaksu vastu on enamik Eesti ühiskonnast, valitsuse maksutõusude vastu oli kogu opositsioon, aga Kaja Kallase valitsus surus ja surub kõik eelnõud teerullimeetodil läbi, sidudes neid enneolematult sageli ka usaldushääletusega.

Kaja Kallase käes on Eesti täidesaatev võim ja ta ei arvesta oma tahtmiste läbisurumisel ka huvigruppide või üldsuse arvamusega – kust saaks tulla see “erakondade ülene lepe kuus kvartalit langenud majanduse taas kasvule suunamiseks”? Kui võimulolijad kellegagi ei arvesta, on see võimatu.

Reinsalu ei arvesta ka seda, millises ikkes on majandus kliimameetmete tõttu, mida võimulolijad kohe kindlasti murdma ei hakka.

Urmas Reinsalu kasutab kriisimomenti populistlikult, lihtsalt odava populaarsuse saavutamiseks.

Uued Uudised