Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: oli juba algusest selge, et Porto Franco skandaaliga viidi läbi võimupööre Reformierakonna valitsusse tõstmiseks

-
18.10.2023
Martin Helme

Kas Jüri Ratas saab nüüd peaministriks tagasi ja Keski-EKRE-Isamaa valitsus naaseb ametisse? Kas vahepealsed kolm aastat Kaja Kallase horrorshow`d ja sel ajal tehtud otsused muutuvad tühiseks või olematuks? Kohus otsustas ju, et Porto Francos mingit seaduserikkumist ei ole!

Järelikult ei olnud mingit põhjust valitsuse kukkumiseks (või pigem kukutamiseks). Kui Ratase valitsus oleks jätkanud, ei oleks olnud sellisel kujul energiakriisi ja sellest põhjustatud inflatsiooni ning majanduslangust. Ei oleks olnud käpardliku Kaja Kallase sõjaprintsessi müüti, ei oleks olnud e-häältega Reformile 37 koha tegemist valimistel. Midagi seda poleks olnud.

Meile kõigile oli ju algusest peale ilmne, et Porto Franco “kriminaalasi” oli Kapo ja prokuratuuri manufakteeritud skandaal, mille abil viidi läbi võimupööre Reformierakonna valitsusse tõstmiseks. Nüüd on see saanud selge kinnituse.

Ja kas keegi vastutab? Kas selle abil võimule saanud inimesed nüüd lahkuvad võimult? Kas “õigusemõistmise” peale kulunud hiigelsummad, mida maksumaksja peab kinni maksma, hüvitatakse riigiprokurör Taavi Perni või peaprokürör Andres Parmase poolt? Kas võimupöörde järel tehtud otsused näiteks maksutõusudeks või homo”abieludeks” tühistatakse kuidagi?

Loomulikult mitte. Liberaalne režiim selle asemel kindlustab ennast. Käivitatakse üha uusi kriminaalasju poliitiliste vastaste suhtes, kehtestatakse aina rangemat meelsuskontrolli ja tsensuuri nn vihakõneseaduse abil, laiendadakse e-valimisi m-valimisteks, tühistatakse riigikogu töö- ja kodukorda, et opositsioon ei saaks sõna.

Kontrast Eesti elu reaalsuse ja liberaalsete müütide vahel (Eesti on õigusriik! Eesti on kaitstud! Me seisame eelarvetasakaalu eest! Meil on väga range immigratsioonipoliitika! Teeme kogu hariduse üleni eesti keelseks! Meil on läinud hästi, me oleme saanud järjest jõukamaks!) on muutunud nii karjuvaks, et seda ei ole võimalik enam isegi peavoolu meedias tehtava massilise propagandaga siluda. Nii nagu ei ole võimalik hoida rahva rahulolematust vaos muud moodi, kui tsensuuriseaduse ja politsei eriüksustega. Aga lohutuseks võib vaesust ja alandamist kannatavatele kodanikele alati öelda, et ükskõik, kui halvasti kõik on, vähemalt ei ole EKRE võimul!

Huvitav, kaua see loosung veel töötab?”

Martin Helme, EKRE ja Riigikogu fraktsiooni esimees