Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Lõuna-Eesti omavalitsustegelaste ühispöördumine: homoparaad ei peaks kuuluma Tartu 2024 programmi

-
19.10.2023
Homoparaad
© Scanpix

Üle kolmekümne Lõuna-Eesti omavalitsustegelase esitas Tartu 2024 korraldusmeeskonnale pöördumise, milles leitakse, et homoparaadi asemel peaks Euroopa kultuuripealinna programm sisaldama rohkem rahvuslikke üritusi.

Tartu linnavolikogu liige Silver Kuusik juhtis tähelepanu, et Tartu 2024 kultuuriprogrammi rahastatakse osaliselt nii Tartu kui ka teiste Lõuna-Eesti omavalitsuste eelarvetest.

„Meil kui rahva esindajatel on põhjendatud ootus, et rahvuskultuurile pöörataks kultuuripealinna raames rohkem tähelepanu. LGBT+ liikumise korraldatav paraad lõhestab ühiskonda ega peaks kuuluma ametlikku kultuuriprogrammi. Homoparaad ei aita kuidagi kaasa eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimisele läbi aegade,” ütles Kuusik.

Elva vallavolikogu liige Lauri Koni osutas, et Eesti riigi lipul täitub järgmisel aastal 140 aastat, mistõttu oleks Tartu 2024 raames rohkem õigustatud sini-must-valge trikoloori sünnipäeva tähistamine omavalitsuste üleselt. „Pikaajalise kultuuritraditsiooni ja keelega riike on asjakohane tutvustada kõigile Tartu 2024 kultuuripealinna külalistele,” märkis Koni.

Pöördumisele allakirjutanud peavad vajalikuks omavalitsusüleste ürituste korraldamist, mis tunnustavad ja toetavad tervet ja tugevat perekonda. „Meie kohus on tagada eesti rahvuse säilimine läbi aegade ja selle eesmärgi nimel on iga pingutus ja projekt asjakohane,“ leiavad volikogu liikmed.

Pöördumisele on alla kirjutanud 32 volinikku seitsmest Lõuna-Eesti omavalitsusest. Allakirjutanute seas on peamiselt rahvuskonservatiivid, aga ka mitmed volinikud valimisliitudest ja Reformierakonnast.

Allakirjutanud:

Tartu linnavolikogu liikmed: Silver Kuusik, Merle Kivest, Loone Ots, Indrek Kalda, Malle Pärn, Indrek Hirv, Imre Vähi ja Aivar Sööt

Elva vallavolikogu liikmed: Lauri Koni, Aivar Õun

Setomaa vallavolikogu liikmed: Üllar Tamm, Lembit Lassik, Einar Oinak, Aivar Adari, Margus Palok, Rein Kooser, Karel Kõomägi

Rõuge vallavolikogu liikmed: Mati Kuklane, Tarvi Tuusis, Ott Tulviste, Jaak Pächter, Anneli Luisk

Otepää vallavolikogu liikmed: Ants Frosch, Mare Raid, Valdo Karavin

Tõrva vallavolikogu liikmed: Virgo Kosemets, Arnold Looga, Allan Ilisson, Eero Viisu

Võru linnavolikogu liige: Rain Epler

Põlva vallavolikogu liikmed: Greg-Mattias Murumets, Tõnu Lõbu