Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas piinlik ei ole? Vene-äriga vahele jäänud peaministriga riik räägib kaubandusembargost agressori vastu

-
20.10.2023
Rahvavaenulik valitsus ei hooli Eestist
© UU

Venemaale tuleb kehtestada tugevad sanktsioonid, aga variserlik tundub selle juures see, et uut sanktsioonipaketti nõudva riigi eesotsas on endiselt Vene-äriga vahele jäänud Kaja Kallas – see labastab ja muudab naeruväärseks kogu initsiatiivi.

ERR vahendab: “Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Erki Kodar ütles Londonis Suurbritannia valitsuse esindajatega kohtudes, et Eesti taotleb Euroopa Liidu uude sanktsioonipaketti täielikku kaubandusembargot Venemaale.

Kohtumistel Suurbritannia peaministri büroo, välisministeeriumi, justiitsministeeriumi ja mõttekoja RUSI esindajatega tutvustas Kodar Eesti sanktsioonipoliitikat ja Venemaa külmutatud varade kasutamise initsiatiivi Ukraina ülesehitamisel. Arutati koostööd sanktsioonidest möödahiilimise tõkestamisel ja nafta hinnalae jõustamisel.”

Kaja Kallase abikaasa Vene-äri on jutuks olnud Deutsche Welle huumorisaates Valgevene diktaatori Lukašenka suu läbi, Ungari tõrjub sama teemaga oma Vene-suhete kritiseerimist, Eesti diplomaadid räägivad raskustest juhtunu selgitamisel kolleegidele jne – selle taustal on Eesti uued initsiatiivid kummalised.

Kõigepealt tuleb Kaja Kallasel tagasi astuda ja alles siis saab Erki Kodar tõsimeeli Eesti uusi algatusi tutvustada, nii et need ka tõsiseltvõetavad tunduksid.

Uued Uudised