Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tsensuuriseadus tekitab vaenu põlvkondade vahele

-
20.10.2023
Täna on tsensuuriihalejad täpselt teada.
© UU

Sotsiaalmeediakanal, kelle nime ei tohi bloki kartuses enam nimetadagi, näitab juba praegu selgelt ette, mis hakkab ühiskonnas toimuma pärast Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside vaenuühislapsukese sündi.

Löök on suunatud konservatiivse maailmavaatega inimeste vastu, sest “kommjuuniti”standardid on liberaalsed-vasakpoolsed. Kellelgil ei maksa loota, et karistada saavad mingid müstilised “vihakõnelejad” – seda näitab ülelahe poliitiku Päivi Räsäneni represseerimine Piibli tsiteerimise pärast 2004. aastal.

Endine justiitsminister ja tsensuuriseaduse arhitekt Maris Lauri lubas “patustajatele” kuni kolm aastat vanglat ning Läänes on tuntud “vihakõnelejate” ruineerimine tohutute rahatrahvidega. On kurb ette kujutada, mis hakkab toimuma Eestis põlvkondade vahel.

On teada, et paljudes peredes ja suguvõsades on toimunud oluline lahknemine: vanemad toetavad EKRE-t ja traditsioonilisi väärtusi, radikaliseerunud noored aga “uusväärtusi”. Vanem põlvkond on konservatiivsem, religioossem, rahvuslikum jne – kõik puha potentsiaalsed “vihakõnelejad”.

Kujutagem ette olukorda, kus Eestis mõistetakse süüdi mõni meie Päivi, vanem inimene, endas kindel kristlane ja ta saab vanglakaristuse. Mis saab toimuma selles peres, suguvõsas?

Kindlasti on küllaga noori Pavlik Morozoveid, kes leiavad, et vanaema ongi seda karistust väärt, mis ta vaenab siis “mitmekesisust.” Leidub neid, kes on ükskõiksed ja neid, kes mõistavad hukka, aga leiavad, et karistus on karm. Ja on neidki, kes vanaema kaitseks välja astuvad.

Konflikti alge aga peitub selles, et traditsioonidest kinnipidavate vanemate põlvkondade ja radikaliseerunud noorte vahele külvatakse samuti vaen, põlgus ja viimaks “kurjategijatest” lahtiütlemine. See ongi vaenukõneseaduse arhitektide silmis üks boonus, sest peret ja lapsi ju praegune valitsus vaenab.

“Jaga ja valitse” on põhimõte, mille kohaselt tuleb tülli ajada kõik, keda on võimalik karvu katkuma panna, et siis repressioonidega kord majja lüüa ja ise heana näida. Seda teooriat juurutab praegune valitsus lausa riiklikul tasemel.

Uued Uudised