Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KUULA I Paavo Nõgene on endises koduerakonnas pettunud: valitsus tegeleb rahva vaesemaks maksustamisega

-
23.10.2023
Laadime sisu...

Mõne aja eest pettununa Reformierakonnast lahkunud Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene rääkis täna Vikerraadio hommikuprogrammis, et selle asemel, et languses olev majandus investeeringute abil kasvama panna, tegeletakse rahva vaesemaks maksustamisega, millest kuidagi uut majanduskasvu ei sünni.

“Riik peaks investeerima, riik peaks tegelema sellega, et ettevõtted oleksid konkurentsivõimelised,” oli Nõgene Eesti valitsuse majanduspoliitika suhtes ülikriitiline, märkides, et sügavas majanduslanguse tingimustes ei saa püüelda riigieelarve tasakaalu poole. „Inimeste elatustase halveneb ja ettevõtete konkurentsivõime väheneb,” lisas ta.

Nõgene arvustas ka valitsuse tegevust 2024. aasta riigieelarve eelnõu koostamisel. “Isegi rahandusministeeriumis paljud inimesed ei saa eelarve eelnõust aru,” ütles Nõgene. Ta rääkis ka, et valitsus ise suutis kokku tõmmata vaid 50 miljonit eurot ehk 0,3 protsenti eelarvest, nüüd kompenseeritakse seda uute maksudega.

Eriti kriitiline oli ta rohepöörde üle. “Olen üllatunud, kui palju uusi makse rohepöördega tuleb. Teadmine kui kalliks läheb rohepööre jõuab rahvale kiiresti kohale,” märkis Nõgene, kelle sõnul ei täida ka automaks rohelist eesmärki, vaid on tegelikult eelarveaukude lappimiseks.

“Hetkel on valitsuse usutavus väga suure küsimärgi all,” lisas Tallinki juht.

Allikas: ERR