Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahapesu-avaldus heitis varju: kahtlaste maksete seas oli ka kurikuulus Metaprint

-
24.10.2023
Metaprint

2019. aasta märtsis kirjutas Ärileht, et Bill Browderi rahapesu-avaldus heidab varju ka tuntud Eesti ettevõtetele, sealhulgas skandaalne Metaprint, millega on seotud teatavasti peaminister Kaja Kallase abikaasa.

Ärilehe andmetel teatas Bill Browder Rootsi võimudele 600 kahtlasest maksest, mis tehti Leedu Ukio Bankasest Balti riikidesse ja Rootsi Swedbanki klientidele. Firmade ja isikute nimed olid üles loetletud Swedbanki vastu tehtud kuriteoteates.

Nende seas on Eesti osas nii eraisikuid kui ka tuntud ja tundmatuid ettevõtteid, kusjuures ka selliseid kliente, mille puhul tekib küsimus, miks neil üldse on/oli Swedbank Eestis konto.

„Ka sellised tuntud ettevõtted on Ukio Bankast Swedbanki laekunud kahtlaste maksete saajate seas nagu Henkel Makroflex AS, AS Metaprint, Espak AS, Glaskek Tartu AS, Kesko Agro Eesti AS, Ärimaja AS, AS Atko Tours, AS Toila Sanatoorium, Pühajärve puhkekodu AS,“ kirjutas Ärileht.

 

Loe lisaks:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/85543913/browderi-uus-rahapesu-avaldus-heidab-varju-ka-tuntud-eesti-ettevotetele?fbclid=IwAR17k6s_vfW3HNIjzGi_AUyzOM7s3c8QHNAc8fe-aPGsgneuJ1gScaPeUv0