Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Süvariik saduldab Isamaale valget ratsut?

-
24.10.2023
Valija peaks alati seda pilti silme ees hoidma – Isamaa on võimalusel olnud ka Kaja Kallase käpik.
© UU

Poliitikavaatleja Taivo Sepp kirjutab sotsiaalmeedias sellest, mida arvavad hetkel paljud: Isamaa ootamatu “populaarsus” valmistab ette valitsuse vahetust vana poliitika ja uute jõududega.

“Üldiselt on see toimuv igav nagu film, kus esimeses kaadris näidatakse maja nurgas püssi. Siis on teada, et varsti tuleb sealt pauk ja keegi neist…

Nii on ka nüüd juba stsenaarium enam-vähem teada. Meedia muutis suunda ja muutus kriitiliseks valitsuse suhtes. Kriitiliseks valitsuse suhtes, mille ta justnagu ise võimule upitas. Ei tundu usutav muutus, nagu ka Partsu muutmine Brüsselis rohepöörde vastaseks.

Isamaa on siin võtmesõna. Isamaa seos süvariigiga on tuntud asi. Samuti meedia seotus samaga. Lahtine on veel vaid, millal “pauk” ära tuleb? Ehk siis ajagraafik. Millal see valitsus asendub RE ja Isamaa omaga?

Isamaa tuleb valgel ratsul ja jätab ära automaksu (rohepöördes muutus on võimalik, kuid väheusutav RE religiooni tõttu, see pinge jääb uude RE valitsusse). Aga kogu muu RE vasakäärmusliku valitsuse ehitatud düstoopia jääb. Enamus nüüd ära tehtud jõleseadustest kindlasti jääb.

Seda teooriat kinnitab ka Isamaa ja KE loobumine Riigikogus obstruktsioonist nüüd sügisel. Neil on roll selles mängus mängida ja selles mängus ei nähta lahenduseks erakorralisi valimisi, vaid uue RE valitsuse moodustamist, kus ühisparteist tulevad uude valitsusse mängijad pingilt.

Midagi on veel puudu – ajend selle valituse kukkumiseks. Mingi show on veel maha mängimata. Aga kaporatuur ilmselt juba valmistab seda ette.”