Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Kaja Kallas õpetas Riigikogule eetikat, aga koalitsioonikaaslaste joomakommete hindamisest distantseeris ennast kohe

-
24.10.2023
Laadime sisu...

Liberaalist peaminister Kaja Kallast on võrreldud kurikuulsa Vene liberaaldemokraadi Vladimir Žirinovskiga, kelle jutus võivad esimene ja viies lause olla täiesti vastukäivad, ning see kallasžirinovskilik tava leiab pidevalt kinnitust.

Teisipäeval oli Kaja Kallas Riigikogus tegemas peaministri 2023. aasta ettekannet riigi pikaajalise arengustrateegia “Eesti 2035” elluviimisest ja siis ütles ta vastuseks Tanel Kiige küsimusele: “Kui teile tundub, et Riigikogu toimib tavapäraselt ja mingit põhjust mureks ei ole, siis minu arvates ei ole see õige. Ei ole mõtet oma silmi sulgeda selle ees, mis toimub. Lihtsalt toon selle näite, et 2011. aastal ma algatasin Riigikogu liikme eetikakoodeksi, mis on tänaseks Riigikogu liikme hea tava. Ja tõepoolest, kui te seda loete, siis need mured, mis tol korral olid, olid hoopis teised, see käitumine oli hoopis teine, mis ta praegu on. See on kindlasti murekoht…”

Hiljem küsis EKRE saadik Siim Pohlak: “Kui teie erakonnakaaslane Anti Haugas muretses, et Lõuna-Eestis juuakse palju, siis tegelikult on probleemid ka meile oluliselt lähemal. Teie valitsuse eelarve ja sellega seotud seaduste esimese lugemise ajal oli märkimisväärne hulk koalitsioonisaadikuid joobetunnustega. Kas võib olla, et see eelarve ja maksutõusud on nii rängad, et ajavadki saadikud jooma? Ja kuidas see kõik läheb kokku Riigikogu liikme hea tavaga, millest te enne rääkisite? Ma saan aru, et inimesed küsivad õigustatult, millisel töökohal veel Eestis niimoodi juua saab. Võib-olla mõni muusik midagi endale enne kontserti lubab, seda ei panda pahaks. Kuidas teie oma koalitsioonikaaslaste tegevusele vaatate? Ja ma tõesti palun, et ärge hakake praegu vastuses EKRE-t siunama, räägime päriselt asjast.”

Siis oli peaministril juba eetikaõpetus meelest läinud: “Riigikogu korraldab oma tööd ise. Ei ole minu asi siit kantslist õpetada, kuidas keegi käituma peab tööajal või väljaspool tööd.”

Seega siis oleneb Kaja Kallase eetilisus sellest, kas jutuks on “omad” või oponendid.

Allikas: Riigikogu stenogrammid