Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I “Ringvaade” leidis Siim Pohlaku, kes pole kasutanud sentigi saadikule ette nähtud kuluhüvitistest

-
27.10.2023
Laadime sisu...

Samal ajal kui riigikogu juhatus vaidleb selle üle, kuidas korraldada alati paksu verd tekitavat saadikute kulude hüvitamise süsteemi, kutsus ETV õhtune „Ringvaade“ oma saatesse EKRE fraktsiooni aseesimehe Siim Pohlaku, kes oma riigikogu karjääri jooksul on kuluhüvitisena kasutanud täpselt null eurot ilma sellest mingit numbrit tegemata.

Seekord jäi ta aga oma tagasihoidlikkusega vahele. Pika habemega kuluhüvitiste teema tõuseb aeg-ajalt ikka ja jälle esile. Nii ka nüüd. „Ringvaade“ muutis vaatenurka ning uuris selles klaperjahis, kes parlamendiliikmetest on kulutanud kõige vähem oma palga kõrvalt. Ja avastas EKRE fraktsiooni aseesimehe Siim Pohlaku, keda šokeeriti esiti infoga, et ta on kasutanud kõikide nende aastate jooksul vaid 44 eurot. See info oli aga ebatõene ning Pohlaku pöördumise järel raamatupidamisse, selgus, et tegu oli inimliku eksitusega ning tegelik summa on siiski ümmargune null.

Pohlak selgitas saates, et kuluhüvitistest loobumine on olnud tema kindel veendumus ja põhimõte, mis olnud ka tema valimiskampaaniate osa. Samas mõistab ta neid, kes kasutavad hüvitisi oma poliitikutöös, sest eriti rahvuskonservatiividel on väga palju kohtumisi Eesti erinevates kohtades, samuti elavad paljud saadikud Tallinnast kaugel.

Sel nädalal andis Riigikogu EKRE fraktsiooni üle Riigikogu liikme staatuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega tehakse ettepanek kaotada riigikogu liikme kuluhüvitised. Sarnase eelnõu on rahvuskonservatiivid esitanud varem kaks korda, kuid kummalgi korral pole see läbi läinud.

Ka arutas riigikogu juhatus, kuidas muuta kuluhüvitiste korvamise süsteemi. Riigikogu esimees Lauri Hussar nentis pärast poolteist tundi kestnud arutelu talle omaselt, et teema tuleb arutusele võtta.

Kahes eelmises koosseisu pole EKRE saadikud kasutanud ka hüvitisi auto liisimiseks.