Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hungveiping Riigikogus, aktivist valitsuses

-
27.10.2023
Võta või jäta, justkui Hanah Lahe Riigikogus.
© Scanpix

24. oktoobri Riigikogu istungil, kell 11:08, toimus jahmatav dialoog kliimafoobia all kannatava rahvasaadik Lahe ja peaminister Kallase vahel [1]

Hanah Lahe: “/…/ See kõik tekitab noortes kliimaärevust, sealhulgas minul. Ja paneb mõtlema, et milline tulevik on meil juba järgmistel kümnenditel tegelikult käes. Õnneks noored on aktiivsed, tahavad ise muutust luua, näiteks mina tulin poliitikasse, Fridays For Future’i aktivistid kaebasid õlitehase kohtusse. Noored valivad keskkonnateadliku eluviisi, aga see kliimamuutustega võitlemine ei peaks olema noorte kohustus. Minu küsimus ongi, mis on teie sõnum nendele noortele, kes on kliimamuutuste tõttu mures enda ja planeedi tuleviku pärast”.

Kaja Kallase vastus: “Aitäh! Kõigepealt, kindlasti me oleme tänulikud, et noored teevad neid samme, ja ma loodan, et nad tegelikult õpetavad ka oma vanemaid ja harivad selles osas. Kui mul on olnud noortega kohtumisi, siis väga paljud erinevatest piirkondadest tulevad noored on öelnud, et nende loodusõpetuse õpetajad ei usu sellesse. See on kindlasti suur probleem, me oleme seda ka arutanud, et tegelikult teadlikkuse tõstmine algab koolis, aga praegu see käib kuidagi vastupidi, et noored pigem õpetavad vanemaid”.

Ehk siis kliimafantaasiate käes vaevlevad noored peavad õpetama õpetajaid, kes luuludesse ei usu? Tere, täiesti tavaline talv!

Kas me oleme kusagil midagi sarnast näinud? Muidugi oleme! Hiinas tegutsesid aastatel 1966-1968 hungveipingid, põhiliselt üliõpilased ja töölisnoored.

Tsitaat Õhtulehest: “Kultuurirevolutsiooni käigus värvati Hiina kommunistliku partei poolt noorukeid hungveipingideks ehk punavalvuriteks. Nende eesmärk oli aidata Mao Zedongil võidelda mitterevolutsionääride ja igandite vastu. Et revolutsioonivaimu üleval hoida, utsitati neid võimuorganitele üles andma oma õpetajaid, tuttavaid ja sugulasi, kui need ei ilmutanud sobivat meelsust.” [2].

Selle artikliga üritati 2019. aastal naeruvääristada Mart ja Martin Helme arvamust, et kliimanoored sarnanevad oma meelelaadit ning käitumiselt hungveipingidega. Aga nagu näeme, olid nad tõele üsna lähedal.

Nii nagu hiina punavalvurid, nõuavad tänapäeva kliimanoored, et ette võetaks õpetajad, kes on ideoloogilise surve kiuste terve mõistuse säilitanud ega allu sõgedale valeõpetusele. Kes ei usu kliimahüsteeriasse. Kes hoiavad kinni loodusteadusest ja loogikast. Neile tuleb õpetust anda. Neid tuleb represseerida, kuni tunnistavad, et must on valge, rumalus on tarkus ja kõik ülejäänu. Õpetajate tõevaim tuleb murda.

Tulevane eks-peaminister lisab aga hullusele hagu alla nagu tubli komsomoliaktivist muiste. Tema ei hooli sellest, et kliimapaanika on ohtlik väljamõeldis. Teda ei huvita, et vastutustundetu meedia poolt üles köetud kliimahirm teeb osade noorte vaimsele tervisele reaalselt kurja.

See kõik on pehmelt öeldes häbiväärne.

Karl Olaf Rääk

Viited:
[1] XV Riigikogu, II istungjärk, täiskogu istung; teisipäev, 24.10.2023, 10:00
https://stenogrammid.riigikogu.ee/et/202310241000#PKP-678640

[2] Kes on sõjakad hungveipingid, kellega Helmed võrdlesid kliimastreikijaid (Õhtuleht, 26.03.2019)
https://www.ohtuleht.ee/ajalugu/953448/kes-on-sojakad-hungveipingid-kellega-helmed-vordlesid-kliimastreikijaid