Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Malle Pärn: kirjaoskamatud tsensuurihüsteerikud sotsiaalmeedia kallal

-
27.10.2023
Kolumnist, näitleja, teoloog ja rahvuskonservatiiv Malle Pärn.
© UU

Sain ka mina mõni päev tagasi FB-s hoiatava sõnumi: eemaldasime sinu postituse. Olin jaganud üht meenutust, mis paar aastat tagasi oli veel probleemideta lubatud.

See oli ühe mu FB sõbra Tiit Kärneri analüütiline kommentaar abieluteemalisele rahvahääletusele, mis riigikogu refid-sotsid akuutsesse hüsteeriasse oli paisanud:

“Ma olen juba mitmel pool sellest pikemalt kirjutanud, pean vist ühe standardvastuse koostama, et seda vajadusel kleepida. Vastan seekord õige lühidalt: selle küsitluse eesmärk on püüda peatada rahva edasise lõhestamise katsed absurdse homoagenda abil. Absurdse seepärast, et homoviha pole eesti rahva seas kunagi olnud, homo(de)armastust muidugi ka mitte. See-eest oli kultuuriline norm, et seksist avalikult ei räägitud, see oli tabu ja seetõttu mingeid probleeme ei saanudki tekkida.

Ma ei tea, mida kunagi Putin Venemaal tegi ja ma ei usu, et see kuidagi asja puutub. Mis aga juhtus, oli see, et need, kes on veendunud, et kõik mis Läänest tuleb, on õige ja hea, hakkasid siin korraldama geiparaade, heites kõrvale eelmainitud kultuurilise tabu ning tõstes homoseksuaalsuse avaliku arutelu objektiks.

Asja oleks saanud veel lahendada, sest inimesed (nende postitusi jälgides) said aru, et homoseksuaalsus on inimese tahtest sõltumatu. Paraku on seda, nagu väidavad teadlased, ka homovastasus, nii et arvamuste lahknevus on paratamatu.

Asja tegi aga eriti halvaks see, et loomulikku vastumeelsust hakati samastama vihkamisega (president Ilves isegi sadismiga). Ma ütlesin (ja mul õnnestus seda korra isegi kirjalikult välja öelda), et see viib rahva lõhestamisele ja täpselt nii see kõik läks.

Kooseluseaduse vastuvõtmine, mis nagu teada toimus rahvaga konsulteerimata, valelike väidete saatel ja vastu rahva enamuse tahet, pani asjale krooni pähe. Ja pole märki, et sellesuunalised pingutused oleksid lõppenud.

Alles mõni aeg tagasi kirjutas PM-s keegi, et kõne all olevat rahvaküsitlust ei tohi teha, sest see veel enam lõhestavat rahvast, aga vat kui kõne all on abielu määratlemine sooneutraalsena, siis oleks teine asi.

Mina olen vastu abielu mõiste ümberdefineerimisele, ma olen vastu ka perekonna mõiste muutmisele, sest nende hoidmisest sõltub eesti rahva püsimajäämine. Mind ei huvita, mida ütleb paavst või mistahes usujuht.

Ma võtan Eesti riiki ja tema põhiseadust tõsiselt, lõpuks ometi, pärast 49 aastat elamist kadumise hirmus võõra võimu all, on/oli ta mul lõpuks jälle olemas ja ma ei taha näha, kuidas sellest ükskõiksusest või kellelegi meeldida tahtmisest jälle loobutakse.”

Täiesti mõistlik analüüs täiesti mõistlikult inimeselt, objektiivne, maailmavaatelisest ja kultuurilisest seisukohast? Ei mingit halvustust ega alandamist! Rahumeelne üleskutse kompromissile?

Paistab, et liberastidest tsensuristid ei oska lugeda. Vähemalt mitte eesti keelt. Nendesse sisestatud programm ilmselt haarab tekstidest mingeid üksikuid märksõnu või häälikuühendeid, mis tekitavad nendes vastukajaks tsensuristliku hüsteeria ja panevad nad kaigastega vehkima.

Eemaldada! Karistada! Hävitada! Vangi panna!

Aga nende programm ütleb nõnda:

“Inimeste kaitsmiseks palume kõigil meie tehnoloogia kasutajatel järgida reegleid, näiteks kogukonnareegleid, teenusetingimusi ja kohalikke seadusi.

Reegleid järgides on sul võimalik ennetada oma konto piiramist või isegi peatamist.”

Kena oleks, kui te inimesi kaitseksite, mitte ei represseeriks.

Reegleid järgides – jah, aga meil on erinevad arusaamised nendest reeglitest, tsensuristide meelest on kaitsta vaja nende valitud eliitseisusi, mitte kõiki inimesi! Nemad tohivad aga rünnata ja laimata ükskõik keda, meil pole isegi õigust ennast kaitsta.

Siis postitasin oma lehele informatsiooni selle hüsteerilise tsensuuri kohta:

“Ka minul eemaldati üks postitus, täiesti mõistlik kommentaar, meenutus, ühe sõbra kirjutatud. Aga keelatud teema oli ju sees, ja mitu korda nimetatud ka termin, mida ei tohi arutada, mida tuleb puutumatuks eliidiks pidada. Tahaksin ühineda Westminsteri deklaratsiooniga. Kurb, kui nii rumalad on võimu haaranud ja lõikavad ära iga eluvõimelise mõttevõrsekese, mis ju mõtlemisvõimetuid solvab. Meid juhitakse idioodistumisse, sõbrad, ärgem andkem alla!”

Ja kohe tuli uus sõnum: eemaldasime teie postituse.

Ka sellest ei tohi rääkida, et mingi mõte on eemaldatud? Ja ma isegi ei leia võimalust seda eemaldamist vaidlustada? Või solvusid need “rumalad” ja “mõtlemisvõimetud”, et ma nad paljastasin – seega tunnistasid nad ju ennast rumalaiks ja mõtlemisvõimetuiks?

Heitsin siis ka pilgu oma “karistuste minevikku”.

Kunagi oli eemaldatud kommentaar: “kümme väikest n**grit”. Selle kirjutasin Agatha Christie äramuudetud pealkirjaga etenduse kuulutuse juurde. Ilma mingi tumedamat rassi halvustava varjundita! Lihtsalt fakt, et sellel näidendil oli enne selline nimi. Nojah, sõna “n**ger on ju meil keelatud. Aga ma ei kasutanud seda sõna mitte kellegi halvustamiseks!

Põhjenduseks oli: “Näib, et sinu keelekasutus ründas inimest või inimrühma selle põhjal, kes nad on.”

Ründas inimest või inimrühma? Nojah, rumalate inimeste põhjendused ongi rumalad, kuni absurdsusteni välja. Ja hüsteeriast lähtuv inimene näeb ju kõikjal tonte, mis veelgi kasvatavad tema hüsteeriat.

Poliitikas ja ühiskondlikus suhtlemises valitsebki meil praegu hüsterism. Must side silmadel ja kurikas käes, suu vihaseks karjeks pärani, ründavad hüsteerikud kõiki ja kõike, mis või kes nende tahtmist ei tee. Kõike, mis nende rumalust paljastab.

Päris anekdootlik oli aga see, et leidsin ka ühe “uudistevoos madalamale asetatud” Kaja Kallase vihase foto jagamise. Selle juures oli Harri Kingo kommentaar:

“absurdne lollidemaa

Kommentaarita.

Lihtsalt pilt.

Eilne erikomisjoni istung.

Üks pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna.”

Põhjenduseks mu postituse “käitlemisele” oli järgmine:

“Me ei luba Facebooki kasutajatel korraldada seksuaalakte ja nendele õhutada.

Meie tehnoloogia tuvastas, et see postitus sarnaneb teiste postitustega, mis on vastuolus meie kogukonnareeglitega (Seksuaalaktidele õhutamine).”

Kaja Kallase pilt erikomisjoni istungilt on seksuaalaktile õhutamine? Järjekordne liberastlik farss?

Uurisin siis lähemalt, mis selle pahateo alla kuulub:

• Filmitud seksuaalaktid ja porno

• Seksuaalne, erootiline ja tantramassaaž

• Seksi või alastipiltide pakkumine või küsimine

• Seksualiseeritud släng, vihjed või sugestiivsed avaldused

• Seksi või seksuaalset eritust kirjeldav keelekasutus

Mul ei olnud tõesti mingit seksuaalset kavatsust, kui ma seda jagasin! Kaja Kallas ei kuulu minu ihaluste objektide hulka! Rääkimata sellest, et ma ei ole iial üldse midagi sellesisulist ei jaganud ega levitanud!

No sellele oli mul õnneks võimalik reageerida, nõudsin ülevaatamist, ja tõesti, juhtus nii, et sain soodsa vastuse: “Tühistasime sinu postituse voos madalamale liigutamise.”

Hea sõnum, sõbrad: Kaja Kallase foto jagamine ei olegi seksuaalaaktile õhutamine!

Oleme siis jõudnud olukorda, kus meie eluprotsesse valvavad ja juhivad ja tsenseerivad kirjaoskamatud mõistuseta robotid? Kas kusagil tuleb lollusele mingigi piir ette?

Malle Pärn