Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Lõhmus: valitsus tegeleb feodalismi tagasitoomisega

-
29.10.2023
Laadime sisu...

LHV panga asutaja Rain Lõhmus on järjekordne tippettevõtja, kes on kriitiline valitsuse majanduspoliitika üle. Ta ütles Vikerraadio “Reedeses intervjuus” Kristjan Pihlile, et Eestis piiratakse vabadusi läbi regulatsioonide ning feodaalid võtavad erasektorilt ümber jagamiseks järjest enam, kuid liiga palju raha läheb riigieelarvesse.

Ettevõtjad on viimasel ajal valitsuse suunal väga kriitilised, öeldes, et nad ei saa aru, millist majanduspoliitikat Kaja Kallase valitsus ajab.

Näiteks oli hiljuti ülikriitiline Tallinki juht Paavo Nõgene, öeldes, et sellises majanduslanguses ei saa riigieelarve üldse tasakaalu poole püüelda, et tegeleda tuleks kõige olulisemaga – luua keskkond, kus ettevõtted saaksid olla konkurentsivõimelised. Samuti on korduvalt sõna võtnud Indrek Neivelt. Ja paljud teised.

Lõhmus: „Mulle tundub, et tegeletakse feodalismi tagasitoomisega – piiratakse vabadusi läbi regulatsioonide ja feodaalide poolt võetakse erasektorilt ümber jagamiseks järjest rohkem.“

Ta lisas, et valijad aktsepteerivad seda, see ongi nn demokraatia.

„See on lihtne tee, magus. Need, kes rohkem kulutavad, võidavad tõenäoliselt selle läbi, ja kui saab, siis miks mitte,“ rääkis Lõhmus. „Kõige rohkem häiribki vabaduste piiramine. No see ei ole otseselt selline Põhja-Korea stiilis vangistamine, küll aga läbi igasuguste regulatsioonide ja väikeste reglementide. Arvan, et pangad näevad seda kõige rohkem, et sekkutakse liiga paljudesse küsimustesse, reguleeritakse liiga paljusid asju ja sellel on tohutu mitteproduktiivne kulu.“

Ta lisas, et inimeste energia, mis võiks minna sellele, et toota teenuseid või tooteid, mida inimesed tahavad, läheb tegelikult mitte millegi jaoks. Ja selle kõigi läbiviimine nõuab ressurssi keskaparaadi poolt, kes omakorda paisub, ja igaüks teab, et kui organisatsioon paisub, siis läheb suur osa energiast organisatsiooni enda käigushoidmiseks.