Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimahüsteeria väljendub kummalise õudusfantastika kaudu, millega rahvast hirmutatakse

-
29.10.2023
Klassikaline õudusfantaasia.
© Kuvatõmmis

ÜRO huku-ulg ei näita raugemise märke. Nüüd on siis mingisugune “ÜRO ülikool” hallowiiniks maha saanud kummalise õudusfantastika teosega, milles on välja toodud kuus kohutavat punkti, millega rahvast hirmutada.

1. Joogivee lõpemine. See on ka ainus punkt, millel tõepõhi all. Aga põhikurjana mainitud põllumajanduse kõrval kujutab ohtu põhjaveele ka mõõdutundetu kaevandamine, mida rohepöörde sildi all enneolematus mahus kavandatakse.

2. Liustikud sulavad – VALE. Osad liustikud sulavad, teised liustikud suurenevad. Propagandas osutatakse vaid esimestele.

3. Kindlustamatud kodud – valesse kalduv pooltõde. Hirmutatakse tornaadode ja metsatulekahjudega. Reaalsus on paraku selline, et viimase 100 aasta jooksul on tormide intensiivsus ning -kahjud stabiilselt vähenenud. Metsatulekahjude narratiiv on aga pärit eelmisest aastast, kui mingid maniakid metsi süütasid. Mingisugust maakera soojenemisest põhjustatud metsatulekahjude pealetungi pole olemas.

4. Väljakannatamatu kuumus – VALE. ÜRO küll räägib midagi keema minemisest, kuid sellel hirmu külvamisel puudub reaalne alus. Viimasel suvel oli see eriti selgelt näha, suvi oli pigem jahedam kui eelmised, aga valelik hirmukisa oli kõrvulukustav.

5. Liikide väljasuremine – osaliselt tõsi. Inimtegevus teeb loodusele kurja, aga sel puudub seos kliima soojenemisega.

6. Kosmoseprügi – kole lugu küll, aga mille poolest see katastroofiline murdepunkt on, raske mõista. Kas kosmoseprügi kujutab planeeritavatele totaalse kontrolli satelliitidele ohtu? Siis nutame koos.
—-
Boonusnurin: näeme loo pildina klassikalist visuaalse propaganda võtet. Hirmutatakse tornaadode ja kosmoseprügiga, aga pildil on klassikaline eesti maamaja. Värise, eestlane!

Karl Olaf Rääk