Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei haavas Pariisi raudteejaamas islamistlikke ähvardusi teinud naist

-
31.10.2023
Sündmuskohal.
© Scanpix

Prantsuse politsei tulistas ja haavas naist, kes Pariisi ühes raudteejaamas hõikus islamiusust kantud ähvardusi, ütles politseiallikas AFP-le.

Pealtnägijate sõnade kohaselt karjus naine, kes oli täielikult looritatud, “Allahu akbar!” (ar. k. – jumal on suurim/kõrgeim) ja lausus ähvardusi, ütles allikas. Ta lisas, et politsei avas tule, kuna nad kartsid oma turvalisuse pärast.

Allika kohaselt õnnestus korrakaitsjatel naine isoleerida Bibliothèque François-Mitterrandi raudteejaamas pealinna lõunakaldal, pärast seda, kui linnalähedase rongi reisijad olid politseid teavitanud.

Naine ähvardas end õhku lasta, teatas Pariisi prokuratuur. Avalduses lisati, et politsei tegi ühe lasu ja tekitas naisele eluohtliku haava.

Politsei algatas kaks eraldi juurdlust, ütlesid prokurörid. Neist üks asub uurima naise tegusid, teine juurdleb selle üle, kas politseinikel oli õigustatud kasutada tulirelva.

Prantsusmaa on olnud rünnakuohu hoiatuse tasemel alates 13. oktoobrist, kui islamistist endine õpilane pussitas Arrasi linnas surnuks ühe õpetaja. (AFP-BNS)