Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Leo Kunnas ei pea väga tõenäoliseks, et pantvangid Hamasilt kätte saadakse

-
31.10.2023
Leo Kunnas

Sõjandusekspert ja riigikogu liige Leo Kunnas (EKRE) rääkis Postimehe „Sõjastuudios“, et kuigi Iisraeli armee on suur, ei ole ta loodud võitlemiseks sellistes tingimustes, nagu on Gazas. Kunnas lisas, et samas on Iisraeli relvajõud paistnud silma kõrge kohanemisvõime poolest ja arvatavasti saavad nad hakkama.

„Sõjapidamise teeb keerukamaks asjaolu, et piirkond on muust maailmast eraldatud ja tsiviilelanikkond ei saa sealt lahkuda. Paratamatult jääb ta nii Iisraeli õhurünnakutele kui maavägede pealetungile jalgu,“ rääkis Kunnas. „Kuna asustustihedus on väga suur, on ka tsiviilelanikkonnale kaasnevad kahjud väga suured. Nii nagu õhurünnakutegi puhul, mis kutsus esile kriitika Iisraeli tegevuse suhtes. Aga on selge, et Iisraelil on õigus ennast kaitsta.“

Ta lisas, et kuna Hamasi võitlejad mingeid eraldusmärke ei kanna, ei ole neid võimalik tsiviilelanike hulgast mitte kuidagi eristada.

„Iisrael on oma eksistentsi algusest peale loonud relvajõud, mis suudaksid võidelda ka juhul, kui kõik Iisraeli naabrid riigile korraga kallale tungiksid, ja seda ongi ajaloo jooksul mitu korda juhtunud. Aga nüüd on tegu asümmeetrilise vastasega, kellega on vaja teistsuguseid võitlusmeetodeid või teistsugust taktikat,“ rääkis Kunnas.

Ta ei pidanud väga tõenäoliseks, et pantvangid kätte saadakse, kui just Hamas ise neid ei vabasta või ei saavutata mingit kokkulepet. „Paraku kahtlen sügavalt, et see oleks praegu võimalik,“ ütles Kunnas.

 

Allikas: Postimees