Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Kallas muudkui valetab, Ligi muudkui õigustab, oravad juba kolmandad

-
01.11.2023

On olemas ustavaid inimesi. Isegi Eesti huve reetnud reformierakonnas. Sõltub sellest, kellele ollakse ustavad.

Andrus Ansip on, nagu ka pronksiöö aegu, ustav ikka Eestile, mitte reformierakonna Kallase pereklannile. Peaminister Kaja Kallas ei soovi vastata oma ühe võimsama eelkäija märkustele. Härra Ansip lugegu tema huultelt. Seda me juba teame. Raadios huultelt kõrvadega ei loe. Valetas eile nii, et taevas raadiomaja kohal must, nagu prügiparuni lao põlemisel Lasnamäel.

Jürgen Ligi on ustav ikka reformierakonna juhile. Kunagi ka Andrus Ansipile, nüüd aga Kaja Kallasele. Mida too ei teeks või tegemata jätaks, kuidas ta ka ei valetaks, kui paljude ukrainlaste elu aitas kustutada peaministri mehe äritegevus – härra Ligi on truu proua Kallasele. Äkki me ei peakski teda selle eest hukka mõistma.

Esiteks me ju ei tea, missuguse lõa otsas võivad isa ja tütar Kallased hoida Ligit pärast miljardite rahapesu läbi Eesti. Äkki on Jürgen Ligi truualamlikkus tingitud ka kabuhirmuga selle ees, mis kõik võib ebalojaalsuse korral pinnale kerkida. Ei hakka spekuleerima, aga peab ju olema mingi kolossaalne, mingi eriti sünge põhjus, mis paneb vana reformierakondlase, ühe võimsama kuju eesti poliitikas end nõnda alandama. Tehes näo, et teda absoluutselt ei häiri perenaise huulte-, kõhu- ja muude tema tummade väljendusvahendite rääkimine, „soga“ ajamine, nagu väljendub valitsejanna ise.

Jürgen Ligi on mees, kes nimetas kunagi asja oma nimega, kvalifitseerides vene perenafta peal end suureks imenud ja Eestile üllatavalt palju s…a keeranud ning seda tegevust jätkavat Jevgeni Ossinovskit „sisserändaja pojaks“. Maksis selle eest ministrikohaga, aga tuli ära. Minu lugupidamine.

Äkki hoiab Kallase klann Suurt Jürgenit kratsist kinni rahapesu pinnal, nagu FSB hoiab omakorda Kallaseid kratsist kinni VEB-fondi ja Venemaa sõjaaegse pereäri pinnal? Kõik on salastatud 75 aastaks, aga mitte naabri eriteenistuste jaoks.

Fakt on see, et oktoobri viimasel päeval esines Jürgen Ligi Postimehes järjekordse tema enda jaoks täiesti alandava looga „Eesti valitsuskriitika viletsus“.

Ligi kirjutab:

„Piir valitsuse ja oma riigi kirumise vahel pole kunagi korralikult pidanud, aga ajalooliselt on seda ületanud ikka Keskerakond ja Rahvaliit/EKRE. Siin ent on olulisi muutusi, kus mitte neis kahes pole suurt uudist. Uudist on, et Isamaa on oma isamaa materdamisega ühinenud ja teeb ta kohta avastusi, millele ametlikku kinnitust on raske leida. Ja ega leiagi, kui mitte tahta riiki, kus partei ja valitsus on kõigi probleemide lahendus, kui ta pole parajasti põhjus, nagu on nende jaoks praegu.“

Kas mitte reformierakond koos sotsidega ei olnud see, kes ületas „EKREIKE“ ehk täiesti legitiimse ja eestimeelse EV valitsuse kirumisega kõik piirid nii, et meie rahvusriiki rünnati jõhkralt, ka Kadrioru Buratino – I – hate – Them kogu oma keharaskusega? Kogu oravate seltskond mustas Eestit eurokoridorides, nii et see eestivastane agitatsioon tegi kiivaks isegi Yana Toomi. Kui palju oma hingerooja on meie vasakliberaalid kallanud ja lasknud kallata eesti rahvale pähe?

Asi on just selles, et eestivaenulik ja Eestit poolokupeerida lasknud koalitsioon, iseäranis reformierakond, on ise kustutanud Ligi poolt mainitud piiri „valitsuse ja oma riigi“ vahel, pidades ennast eesti riigiks. On Jürgen Ligi ikka adekvaatne, nimetades oma pedofiile ja vargaid edutavat valitsust veel ka isamaaks?

“Isamaa on oma isamaa materdamisega ühinenud,“ väidab Ligi.

Tühja sest Isamaast, neid on Jedinaja Rossija filiaal üle võtmas ja nendel on lihtsalt eksitusse viiv nimi, peaks olema Rodina. Nendel ei ole põhimõtteid, v.a. olla iga hinnaga võimu juures, kasvõi reformierakonna kondoomipakina. Reformierakond aga pole ei riik, ei kodumaa, isamaa ega maa. Reformierakond on endiste kommunistide ja partorgide gangsta’s paradise, reformarid on korruptsiooni ja Kremli huvide teenimises ületanud isegi Ligi poolt mainitud keskerakonda.

Sada tuhat venekeelset sisserändajat, siinsete meediaväljaannete toimetuste okupeerimine Venemaalt toodud kremljadite poolt ja nendele miljonite jagamine, Venemaa propagandat edastav riigitelevisioon(!), eesti keele hääbumine eestlaste pealinnas, eesti koolide likvideerimine üle Eesti, KaPo kaasamine riigipöördesse, eesti energeetika ja majanduse väljasuretamine, homoaktivistide poolt eesti laste ja perede terroriseerimise seadustamine, paljulapseliste perede toetuste kärpimine, piiri väljaehitamata jätmine, eestlaste laostamine uute elajalike maksudega, eestlastel liikumisvabaduse võtmine röövelliku automaksu abil, eesti laste koolikeskkonna venestamine, e-valimiste ja Kremliga seotud soonvaldpeavoolumeedia infooperatsiooni abil enda võimule upitamine, Riigikogu kui kõrgema seadusandliku organi tühistamine süvariigi poolt  – kõige selle eest peaksite te sõjatribunali alla minema. Kogu aeg väidate, et kõigis Eesti hädades on süüdi hiljutine eestimeelne valitsus ja Putini sõda, et me oleme sõjas – siis sõja ajal kehtivadki rangemad seadused. Mitte aga nii, et peaministri elukaaslane pressib tema vene pereärist kirjutanud tuntud teadlaselt raha ja koalitsioon surub läbi vaenukõneseaduse, et viia sisse totaalne tsensuur ja kriminaliseerida teisitimõtlemine.

Jürgen Ligil on rihmake kaelas, nagu bolonkal – isegi siis, kui ta kraanikausi kohal askeldab. Olles poliitik, võiks jääda ka meheks, rääkida ausat riigimehelikku juttu, mitte aga võrdsustada oma äärmiselt ebapopulaarset ja mitteusaldusväärset amoraalset reformierakonda eesti riigi, meie isamaaga.

Ivan Makarov

MEEDIAKRIITIKLA: Eesti kui „vene maailma“ hullumaja: „KOOS“ kaebas KAPO „telefoniterrorismi“ tõttu politseisse. Mihhail Stalnuhhini libedat iba illustreeriti haakristi ja Taaveti tähega