Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nagu Kaja Kallase pereärigi: Mustonen “tühistati”, aga Euroopa filmifestival Venemaal toimub

-
01.11.2023
Kas “Seltsimees laps” kutsuti tagasi seltsimeeste juurde?
© Scanpix

Uudis, et “”Seltsimees last” näidatakse eestlaste teadmata Venemaal” tõi lisaks välja ka tõdemuse, et Euroopa Liit peab kultuurilist sidet Venemaaga edasi.

Eesti mängufilm “Seltsimees laps” linastub Venemaal Euroopa Filmifestivalil, kus näidatakse vene publikule viimaste aastate tähelepanuväärsemaid Euroopa filme, kuid eestlastele tuleb see info halva üllatusena, kirjutab Postimees.

Filmi produtsent Riina Sildose sõnul pole “Seltsimees last” tema teada ühegi filmifestivali programmi lubatud ning tema jaoks tuleb täieliku üllatusena, et “Seltsimees last” Venemaal näidatakse. “Selle festivali üks parner on Cineuropa, mis on Euroopa liidu erialane väljaanne ja lisaks on filmifestivali juures Euroopa Liidu esinduse logo. Me oleme andnud õiguse Euroopa Liidule…” selgitab produtsent.

BNS vahendab: “Möödunud aastal jäi Euroopa filmifestival Venemaal Ukrainas toimuva sõja tõttu ära, ent sel aastal, vaatamata vastasseisule, festival toimub ja näitamisele tuleb venekeelsete subtiitritega ka “Seltsimees laps”.

Ukraina kunstnikud ja riigiasutused reageerisid nördimusega sellele, et Euroopa Liidu delegatsioon Venemaal sel aastal Euroopa filmifestivali korraldab, pärast seda, kui festival eelmisel aastal seoses Venemaa sissetungiga Ukrainasse tühistati, vahendab Kyiv Independent.”

Kaja Kallase pereäri Ukraina sõja ajal ja tema keeldumine vastutusest ei tundugi enam nii kummaline, sest ka Reformierakonna isandad Brüsselis ei hooli väga sellest, et Venemaa kui agressoriga ei suhelda, ka mitte kultuurivaldkonnas…

BNS. “Veebisaidil öeldakse, et festival toimub veebis 1.-15. novembrini loosungi all “Kino ühendab”. Valdavalt koosneb programm Venemaa koostöös valminud filmidest…”

Nagu Kaja Kallase puhulgi, rakendub õigustav JOKK-süsteem…

Uued Uudised