Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kolumnist: putukate toiduks kasutamisel pole häda mitte “krõbedas” hinnas, vaid taolist sodi ei tohigi inimestele sisse sööta

-
02.11.2023
Kas tundub isuäratav?
© Scanpix

Kolumnist Karl Olaf Rääk kommenteerib sotsiaalmeedias uudist selle kohta, et “krõbe hind ja umbusk tõrjub putukad eurooplaste toidulaualt” kui mõttetu ja ebainimliku pseudoteadusega tegelemist.

“Tsitaat: “Muu hulgas putukate kasutusvõimalusi uuriva Tartu Ülikooli vanemteaduri Sille Holmi sõnul on olnud seni uuendtoidu peamiseks komistuskiviks selle kõrge hind”.

Et põhimure on putukamassi kõrge hind?

Jätkuvalt hämmastab taoliste teemadega tegelevate “teadlaste” tölplus. Kui raha antakse, siis tehakse kasvõi vanakuradi vanaema tselluliidi spektraalanalüüsi. Eetiline latt on maa alla kaevatud.

Kulla teadlased, putuktoidu puhul pole probleemiks mitte kõrge hind, vaid see, et taolist sodi ei tohi inimestele üldse sisse sööta! Peale selle, et tegemist pole inimesele sobiva toiduainega, ähvardab putukate pugimine terve plejaadi haigustega, alates allergiatest, lõpetades uudsete tõbedega, mis käivad kaasas putukatel pesitsevate parasiitidega.

Miks on osadel teadusega tegelevatel inimestel null arusaama sellest, et on teemasid, millega ei tohiks üldse tegeleda? Hea küll, võibolla osad ongi inimpalge kaotanud, kuid siis ei tohiks neid ka teadustöö ligi lasta!”