Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui Reformierakond suudaks Meelis Oidsalu soovitust täita, algaks Isamaa langus

-
02.11.2023
Praegu veel on haare lai.
© Uued Uudised

On teada, et Kaja Kallas saavutas tipp-populaarsuse Ukraina sõja arvelt ning langes samas oma abikaasa Vene-äri tõttu. Nagu varem Eesti 200, on oravapartei langusest võitnud Isamaa, kuid sarnaselt “kahesajatajatega” ei pruugi see pikalt jätkuda.

ERR kirjutab: “Julgeolekuekspert Meelis Oidsalu, kes analüüsis “Vikerhommikus” Ukraina sõja arenguid, eriti sellelt tähelepanu rööviva Iisraeli-Hamasi konflikti taustal, leiab, et ootaks valitsuselt ja eriti peaminister Kaja Kallaselt mõnd uut välispoliitilist algatust. Muu hulgas rehabiliteeriks see tema silmis Kallast idavedude skandaali kontekstis.”

On raske näha, kus võiks Kaja Kallas kasu lõigata, sest Ukraina teemast, mis eestlasi väga puudutas, “kõvemat” teemat silmapiiril ei paista. Lähis-Ida konfliktist peaminister plusspunkte ei teeni, sest just tema ise on avanud Eesti piirid massisisserändele ega saa seetõttu hoiatada ka terroriohu eest. Pealegi aga on ta idaäriga ikkagi oma tõsiseltvõetavuse nii alla viinud, et iga uus esinemine paistaks variserlikuna.

Ka sise- ja majanduspoliitikas pole Kaja Kallasel kusagilt kasu lõigata. Ainus võimalik variant on see, kui Reformierakond algatab mingi libainfole tugineva infosõja, et veidigi ennast upitada ja siis hakkab Isamaa Reformierakonda tühjaks jooksma.

Urmas Reinsalul tasub hetkeseisust viimast võtta, sest Keskerakonna lagunemisest, Reformierakonna mannetusest ja Eesti 200 skandaalsusest pikalt toituda ei saa.

Uued Uudised