Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I EKRE võitleb Pärnus odavama parkimise eest

-
03.11.2023
Laadime sisu...

Sellel sügisel tuli Pärnu Linnavalitsus välja kümme kuud välja töötatud plaaniga tõsta märkimisväärselt Pärnu linnas parkimistasusid. Parkimisreformi arutellu ei kaasatud kümne kuu jooksul linnavalitsuse poolt ühtegi kohalikku ettevõtjat ega linnavolinikku opositsioonist.

Uute parkimistasudega laiendatakse tasulist parkimisala, ning rannapiirkond muutuks aastaringselt tasuliseks. Näiteks, hakkaks üks tund parkimist rannarajoonis suvel maksma senise 4 euro asemel 8 eurot. Inimesed, kes elavad Pärnu linna ümberkaudsetes valdades, kuid käivad Pärnus tööl, peavad hakkama parkimisloa eest tasuma praeguse 200 euro asemel, 850 eurot aastas.

Plaanitava tasulise parkimisala laiendamise vastu korraldas EKRE 2. novembril Pärnu Raekoja ees piketi ja kutsus kokku erakorralise volikogu istungi. Linnapea Romek Kosenkranius (Valimisliit Pärnu Ühendab) vastas kaks ja pool tundi linnavolikogu (peamiselt EKRE ja Keskerakonna volinike) küsimustele, peale mida pidas opositsioon kõnesid.

„Raha küsimine ei too juurde parkimiskohti, vanalinna tänav ei lähe laiemaks, kui hakata seal raha eest parkima, see kellel on raha pargib ikka kinni niimoodi, et operatiivsõiduk ei saa liikuma. Liikluskorraldus, võib-olla keelumärk oleks palju tõhusam,“ arvas EKRE saadik Alar Laneman (pildil).

Siimo Lopsik (EKRE) puudutas oma kõnes vastuolusid linnapea Romek Kosenkraniuse ja abilinnapea Irina Talviste (Reformierakond) ettekannetes.

„Need vastuolud, kus üks käsi ei tea mis teine teeb on siin ridamisi, et on uuringud, siis ikkagi ei ole. Põhjendus ühes ettekandes on, et see on eelarve aukude lappimiseks, siis ikkagi et see on autode vähendamiseks“ nentis Lopsik.

Siimo Lopsik

Erakorralisel istungil volikogu ühtegi otsust vastu ei võtnud, kahe nädala pärast läheb eelnõu volikogu suurde saali teisele lugemisele.

 

Märtin Muhu

 

 

Kavandatav uus parkimispiirkond Pärnus