Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa keelas ära Hamasi tegevuse oma riigis

-
03.11.2023
Saksamaa otsus.
© Scanpix

Saksamaa andis neljapäeval välja 7. oktoobri rünnakuga Iisaeli-Gaza sõja vallandanud Hamasi ja temaga seotud organisatsioonide tegevuse keelu.

“Hamasiga keelustasin ma täna täielikult Iisraeli riiki hävitada sooviva terroriorganisatsiooni tegevuse, ” ütles siseminister Nancy Faeser.

Minister keelas ära ka rahvusvahelise võrgustiku Samidoun, mis levitab vangide solidaarsusorganisatsiooni kattevarjus Iisraeli- ja juudivastast propagandat, öeldi avalduses.

Samidoun on toetanud ja ülistanud mitmesuguseid terroriorganisatsioone, nende hulgas Hamasi, lisas Faeser.

Organisatsiooni spontaansena näidata püütud rõõmupidu Hamasi 7. oktoobri rünnaku järel näitab selle antisemiitlikku ja ebainimlikku maailmavaadet, ütles minister.

Hamasi võitlejad tungisid 7. oktoobril Gaza sektorist Iisraeli territooriumile, tappes seal üle 1400 inimese ja võttes üle 230 pantvangi.

Iisraeli vasturünnakutes on Hamasi tervishoiuministeeriumi andmetel Gaza sektoris surma saanud üle 9000 inimese.

Saksamaal on konflikti puhkemisest peale aset leidnud arvukalt juudivastaseid rünnakuid ja intsidente. Valitsus on teatanud, et Saksamaal on antisemitismi suhtes nulltolerants.

Asekantsler Robert Habeck postitas neljapäeval sotsiaalmeediasse video, milles nõudis karmi vastust antisemitismile islamistide, paremäärmuslaste ja poliitilise vasaktiiva mõne osa seas. (AFP-BNS)