Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Eestis ehitatakse jälle kommunismi?

-
04.11.2023
Kui koolidesse peaksid tulema sooneutraalsed WC-d, siis läheb nende pinnal uueks kiusamislaineks, sest paljud lähevad ilmselt sinna, kuhu teised neid ei taha.
© Scanpix

BNS avaldab uudise “President Karis: eesmärk ei saa olla väiksem kui kiusamisvaba Eesti” ehk “President Alar Karis ütles reedel Proto avastustehases Kiusamisvaba Kooli programmi kümnenda tegevusaasta galal, et Eesti tuleb saada kiusamisest vabaks.” Idee on ülimalt õilis ja igati toetatav, aga meenutab otseselt kommunismi. Võib-olla oleks realistlikum “Koolikius miinimumini”?

Koolikiusu on näha Oskar Lutsu “Kevades” (Visak, Lesta). Seda on näha Hollywoodi filmides (nn nohikud versus popid). Selle on üle elanud eestlaste erinevad põlvkonnad. Ja nüüd ütleb president, et Eestis seda varsti ei tule?

Üks asi on see väiksemate ja nõrgemate kiusamine, mis on lastes alati olnud, teine aga foon, mida ühiskond selleks annab. Vaadaku president kiusu poliitikas, justiitssüsteemis, meedias… Kui ühiskonna üheks aluseks on kiusamine poliitiliste vaadete eest, nagu näiteks rahvuskonservatiivse maailmavaate eest, siis ei jää ka kool sellest puutumata. Kui ühe traditsionalistist poliitiku vastu algatatakse nõiajaht, kas presidendi arvates ei kajastu see suhtumises tema lastesse koolis?

Koolikiusu ei saa välja juurida praegu käivate ideoloogiliste kähmluste raames. See pole mingi lahendus, kui kius näiteks homoseksuaalsuse pinnal lõpetatakse lausa seaduste tasemel, aga kristluse põhjal jätkub. Siin ei aita mingid vihakõneseadused, sest vägivallaga ei saa kunagi kedagi heaks muuta, vaid kõik inimesed peavad ennast kokku võtma. Kas see on utoopia või mitte, on juba teine küsimus.

Eestis pole näha, et mingit negatiivset asja lahendataks inimlike mõjutustega, vaid seda tehakse administratiivsete või koguni juriidiliste vahenditega ja see ei vii kuhugi. Inimesele lihtsalt ei saa öelda: hakka heaks või lähed vangi, ja oodata siis positiivset tulemust.

Kõik vahendid inimkonna paremaks muutmiseks jõuavad ikka tagasi kommunistlike meetodite juurde ja kõik me teame, et see on alati vereojades lõppenud.

Edu koolikiusu lõpetamiseks, aga kiusamisvabat Eestit kindlasti oodata pole. Praegune vasakliberaalne õhkkond lihtsalt ei soodusta seda.

Uued Uudised