Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Obstruktsioon Riigikogus ei ole suunatud mitte riikluse vastu, vaid võimupoliitikute teerulli peatamiseks

-
07.11.2023
EKRE võitleb Riigikogus valitsuse teerullipoliitika vastu.

Reformierakond, sotsid ja Eesti 200 on vihased, et nende rahvavaenulikku poliitikat tahetakse peatada ning üritavad seetõttu opositsiooni ainsat võimalikku tööriista riiklust lammutavana kujutada, mis on muidugi täielik vale.

BNS vahendab: “Reformierakondlasest riigikaitsekomisjoni liikme Kristo Enn Vaga sõnul on teisipäevane riigikogu istung ehe näide, kuidas EKRE saadikute poolt korraldatav obstruktsioon ohustab Eesti julgeolekut.

“Nimelt tegi EKRE tegi tänasel riigikogu istungil ettepaneku lükata tagasi eelnõud, mis näevad ette Eesti kaitseväelaste osalemise pikendamise rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel,” kirjeldas Vaga.”

Kõigepealt – seoses Venemaa agressiooniga Ukraina vastu on Eesti nii-öelda rinderiik ja peaks vähemalt agressiooni tagasilöömiseni hoidma oma kaitseväelasi kodus, et ei juhtuks nagu Gruusiaga, kes ei saanud kogu sõja vältel Venemaaga ära tuua oma Afganistanis teenivaid väljaõppega sõjaväelasi. Eesti sõdurite koht ei ole hetkel kusagil Aafrika pärapõrgus, kus nad olid Malis mõnda aega Wagneriga ühel poolel.

Teiseks aga on obstruktsioon ikkagi ühe eesmärgiga ette võetud – et takistada võimukoalitsioonil teha kogu ühiskonna jaoks ohtlikke seadusi, sealhulgas maksutõuse, vihakõneseadust ning rahvast vaesestavat ja ettevõtlust hävitavat riigieelarvet.

Kui valetajate valitsuse kärpe-eelarves on ka sees kaitsekulutused, ei tähenda see, et nende nimel tuleks lubada meeletuid maksutõuse, mis mõjuvad ühiskonnale hävitavalt. Pigem tuleb eelarve blokeerimisega see valitsus võimult tõrjuda ja asendada see valitsusega, kelle eesmärgiks poleks mitte tasakaalus eelarve fetiš, vaid riigi ja ühiskonna normaalne toimimine koos kõigile jõukohase maksukoormusega.

Veelkord – obstruktsioon pole mõeldud riigi halvamiseks, vaid selleks, et takistada Kaja Kallase valitsuse normaalset elu hävitavaid otsuseid. Sest kui need läbi lähevad, on oodata rahva toimetuleku järsku halvenemist ning veelgi süvenevat majanduslangust.

Valitsuse saamatust näitas äsjane Riigikontrolli raport, mille järgi on praegune energiapoliitika riigi jaoks hukatuslik.

Uued Uudised