Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uskumatu, aga tõsi: Saksamaa hakkab migrantide poputamist piirama

-
08.11.2023
Saksamaa kuulus loosung “Wir haben Platz” hakkab ennast ammendama.
© Scanpix

“Mammi Merkeli” aegadest on Saksamaa olnud eriti helde massimigratsiooni tervitaja, kuid nüüd tundub, et ka seal mõistetakse, kui läbikukkunud on senine poliitika.

Saksamaa jõudis teisipäeval kokkuleppele asüülireeglite karmistamises, millega kärbitakse finantsabi pagulasstaatuse taotlejatele ja kiirendatakse otsustusprotsessi.

Kantsler Olaf Scholzi ja 16 liidumaa juhtide öö otsa kestnud kõnelustel nõustus valitsusjuht uurima võimalust, et asüülitaotluste läbivaatamise protsess toimuks väljaspool Euroopa Liitu.

Viimastel kuudel on Süüriast ja Afganistanist saabujate arv järsult kasvanud ning vallandanud Saksamaal järjekordse tulise debati. Kohalikud võimud kurdavad, et ei tule suure varjupaigataotlejate hulgaga toime.

Praeguse korra järgi saab Saksamaale saabuv põgenik voodi pagulaskeskuses ja 182 eurot igapäevasteks vajadusteks. Mõne aja pärast saadetakse ta korterisse ja asüülitaotlusele vastust oodates saab ta veel rahalist abi kuni 410 eurot kuus. Pärast 18 kuud tõuseb abisumma 502 euroni kuus.

Kuna Saksamaa finantsabi asüülitaotlejatele olevat heldem kui teistes riikides, otsustasid valitsus- ja liidumaade juhid hakata suurimat toetussummat edaspidi andma alles alates 36. kuust.

Sisse seatakse ka spetsiaalselt migrantidele mõeldud maksekaart igapäevavajaduste rahuldamiseks, et tulijad ei saaks hakata raha koju saatma.

Rahandusminister Christian Lindner kirjutas sotsiaalvõrgustikus X, et abisummade kärpimine toob kuni miljard eurot kokkuhoidu. (AFP-BNS-ERR)