Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna etteotsa kandideerib ainult Kaja Kallas. Kas “matuška”-kultus või ei taha keegi enam oravakarja kantseldada?

-
08.11.2023
Vene-minister?
© UU

Kõigi Eesti erakondade juhtide valimistel on viimasel ajal olnud mitu kandidaati ning Keskerakonna puhul oli mängus lausa partei kursimuutus, kuid Reformierakond jätkab endiselt Kallas-perekonna “kindla käe” juhtimisel.

ERR kirjutab: “Reformierakonna juhatusse kandideerib nädal aega kestvatel juhatuse valimistel 35 inimest. Esimehe kohale kandideerib vaid peaminister Kaja Kallas.”

Paratamatult tekitab see küsimuse – miks on ainsaks kandidaadiks Vene-äriga kurikuulsaks saanud Kaja Kallas, kes on oravapartei populaarsuse viimase Norstati küsitluse põhjal langetanud 19 protsendile?

Üks ja üsna tõenäoline põhjus võib olla see, et keegi vanadest olijatest ei taha seda katkutud oravakarja enam kantseldada ja ka pink on neil uuteks tuulteks juhtimises lühike. Teine võimalus on see, et Kallased, kes nagunii millegi eest vastutada ei soovi, ei anna võimu käest. Kolmandaks võidakse ees terendav põhjalik vabalangemine jättagi ainult Kaja Kallase süüks.

Reformierakond on pikka aega rääkinud mingist kõva käe ihalusest oponentide juures, kuid kui oravaparteis endas kandideerib esimehe kohale ainult nartsissistlik naiskomissar, siis tundub see olevat Valgevene diktaatori Lukašenka moodi. Kaja Kallase valitsemisstiili võrreldaksegi üha enam Valgevenega.

Uued Uudised