Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimaminister Kristen Michal lubab vastutada… ainult heade tulemuste eest

-
08.11.2023
Tema järel küll kliimavõitlusse ei läheks…
© UU

Esimeses stuudios käinud kliimaminister Kristen Michal oli ka eetris ehtne reformierakondlane: tema on õige, riigikontroll vale, vastutan selle eest, mis hästi läheb…

ERR vahendab: “Kliimaminister Kristen Michal (RE) ütles riigikontrolli energiapoliitika kriitika kohta ETV saates “Esimene stuudio”, et iga inimene ise saab mõelda, kes vastutab olukorra eest, milleni see on viinud. Riigikontrolli raport põhineb tema sõnul aga vananenud andmetel.”

Saatejuht Liisu Lass küsis Michalilt, kas ta endal tunneb vastutust, sest energiapoliitika otsuseid tehti ka Michali majandusministriks oleku ajal.

“Kindlasti tunnen. Minu ajal näiteks tehti otsus loobuda senistest taastuvenergia skeemidest, nagu need varasemad olid, mis olid maksumaksjale selgelt liiga koormavad ja jõuda tänasesse vähempakkumise süsteemi, mis toob meile uusi taastuvvõimsusi maksumaksjale odavamalt. Nii et see on tegelikult positiivse tulemusega vastutus,” vastas Michal.

Positiivsete tulemuste eest lubab Michal vastutada, aga negatiivsete eest, millele juhtis tähelepanu Riigikontroll? Kliimaminister ei tunnista sellise institutsiooni arvamust: “Eesti varustuskindlusega üldiselt ikkagi on kenasti,” märkis Michal.

“Mina usun energeetikas numbreid,” ütles Michal. Ilmselt siis Exceli tabelit, mis on Reformierakonna “tarkuse” alus, kuid numbrid võivad petta, eriti kui need on teiste “michalite” poolt kirja pandud.

Uued Uudised