Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopas pole erakorralistes valimistes midagi erakordset

-
09.11.2023
Portugali president kohtub erakondade esimeestega
© Scanpix

Pärast seda, kui Portugali peaminister Antonio Costa teatas, et astub energialepingutega seotud ulatusliku korruptsiooniskandaali tõttu ametist tagasi, terendavad seal ees erakorralised valimised.

Meil on kõik teisiti – majanduse mokka ajanud ja Venemaa pereäriga seotud peaminister tagasi ei astu ja erakorralisi valimisi kardetakse nagu saatanat või vähemalt peetakse seda mingiks ulmeks. EKRE eesmärk on ka Eestis kutsuda esile erakorralised valimised, sest praegune koalitsioon on saanud võimule läbi pettuste.

Bloomberg kirjutab, et tõenäolistelt ootavad Portugali ees erakorralised valimised. Portugalis toimusid ennetähtaegsed valimised viimati 2022. aasta jaanuaris. Niisiis pole ühes Euroopa Liidu riigis toimuvates erakorralistes valimistes midagi väga erilist, kuigi Eestis oleks see justkui tabu.

Korruptsioon, kusjuures, on seotud rohepöördega. Portugal on teel tõenäoliselt erakorralistele valimistele pärast seda, kui peaminister Antonio Costa lõpetas ootamatult oma kaheksa-aastase ametiaja seoses liitiumi- ja vesinikuprojektidega seotud võimaliku korruptsiooni uurimisega. President Marcelo Rebelo de Sousa kutsus neljapäeva pärastlõunal kokku riiginõukogu, nõuandva organi, et konsulteerida enne parlamendi laialisaatmist.