Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaal suurendatakse kulutusi migrantidele, samas kasvab rändetaustaga kuritegevus

-
09.11.2023
Saksamaa on täis migrante koos nende koduste probleemidega.
© Scanpix

Saksamaa vasakliberaalne föderaalvalitsus plaanib suunata järgmisel aastal sisserändajatega seotud kulutustele 48,2 miljardit eurot maksumaksja raha. Seda on ligi kuus miljardit enam kui möödunud aastal, selgub Saksamaa rahandusministeeriumi andmetest. Raha kulub igale poole, peamiselt migrantide majutusele, registreerimisele ning laste ja noorte koolihariduse tagamisele. Sama suur summa on eelarves ette nähtud kaitsekulutusteks, kirjutab Die Welt.

Massiimmigratsiooni tagajärjel kasvavad kulud on korrelatsioonis suureneva kuritegevusega. Sotsialistist kantsler Olaf Scholzi juhtimise all on järsult tõusnud just vägivallakuritegude arv. Saksamaa föderaalpolitsei andmetel kasvas registreeritud kuritegude arv 2023. aastal kõigis liidumaades 11,5%, mis teeb kokku umbes 5,6 miljonit kuritegu ja mida on 600 000 kuritegu rohkem kui möödunud aastal. Sisserändajatest (asüülitaotlejad, illegaalid, veel väljasaatmata isikud) kurjategijate osakaal on kasvanud sel aastal 14,8 protsendini; möödunud aastal oli see 12,1%. Mitte-saksa kodakondsusega kurjategijate osakaal on aga tõusnud 37,4 protsendini (aasta tagasi 33,8%).

Intervjuus ajalehele Junge Freiheit ütles Alternatiiv Saksamaale juht Alice Weidel, et tuleks karmistada kuriteos süüdimõistetud topeltkodakondsusega isikutelt Saksamaa kodakondsuse äravõtmise korda, viidates seksuaalkuritegude arvu suurenemisele. „Tuleb ära muuta kord, mis ei lase meil deporteerida kurjategijaid, kuna neil on ka Saksamaa kodakondsus,“ ütles Weidel, kelle sõnul peaks lõpuks ometi muutuma prioriteediks oma kodanike turvalisus ja kaitse.

Möödunud aastal sagenesid Saksamaal järsult grupivägistamised. Neid registreeriti kokku 789, mis teeb enam kui kaks vägistamist päevas. Ehkki sisserändajate osakaal Saksamaa rahvastikust on hetkel 14%, moodustasid 50% vägistamises kahtlustavatest migrandid. Ülejäänud 50% moodustasid Saksa kodakondsusega isikud, kuid Saksa seaduste järgi märgitakse kuritegude statistikasse topeltkodakondsuse puhul ainult Saksa kodakondsus.

Allikad: The European Conservative, Die Welt, Junge Freiheit