Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uus tase Euroopa inimkaubanduses: illegaalsed immigrandid peavad omavahel tulevahetust

-
09.11.2023
Serbia politseinik migrantide metsalaagris.
© Scanpix

Kuigi inimkaubandust rikastav illegaalne massimigratsioon Euroopasse näitab üha võikamat nägu, ei näi liberaalne Euroopa vähimalgi määral tahtvat seda pidurdada, ning miski ei tohiks enam üllatada, ka mitte tulevahetus migrantide endi vahel.

Serbia politsei avastas kolme ebaseadusliku sisserändaja surmaga lõppenud tulistamisest ajendatud operatsiooni tulemusena kahe nädalaga 4500 illegaalset immigranti, ütlesid ametnikud kolmapäeval.

Põhja- ja Kirde-Serbias piirialadel läbi viidud haarangute tulemusena saadi kätte ka viis püstolit ja automaati ning üle 1500 padruni.

Kaheksa inimest peeti kinni inimkaubitsemises kahtlustatuna ja 120 mitmesuguste kuritegude eest, ütles siseministeerium.

“Siseministeerium jätkab seda võitlust, kuni ebaregulaarse migratsiooni probleem on lahendatud ja inimkaubanduse ahel täielikult läbi lõigatud,” ütles politsei. Ministeerium ütles, et 300 mgranti viidi ametlikesse vastuvõtukeskustesse.

Serbia-Ungari piiri lähedal sai 27. oktoobril migrantide vahel puhkenud tulevahetuses surma kolm inimest.

Selle peale käivitas politsei üleriigilise operatsiooni illegaalse migratsiooni ja inimsmugeldamise ohjeldamiseks. Kontrolliti rohkem kui 81 000 autot ja 330 paika.

Serbia asub nn Balkani rändeteel, mida 2015.-16. aastal kasutasid sajad tuhanded rändlejad. Kuigi tee pandi 2016. aastal ametlikult kinni, kasutavad illegaalid seda endiselt, kuigi mitte nii massiliselt. (AFP-BNS-UU)

Migrantide omavaheline vägivald on suureks probleemiks olnud Kreeka põgenikelaagrites, kus on toimunud massikaklused, kõige sagedamini afgaanide ja aafriklaste vahel.