Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Evelin Poolamets: halb, et kokkuhoius jäetakse eeskätt ära investeeringud, mis majandust käivitaks

-
10.11.2023
Evelin Poolamets
© UU

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Evelin Poolametsa sõnul ei ole asi üksnes obstruktsioonis, vaid eelarve puhul ongi tegu väga kehva eelnõuga, mis omakorda peegeldab kogu Reformierakonna valitsuse saamatut juhtimist ja tegevusetust.

“Näiteks Riigikogu Kantselei suunab 2 020 000 eurot Vabariigi Valitsuse reservi seoses Toomkooli 3 ja Toomkooli 9 restaureerimistööde ajakava muutusega, ehk siis järjekordselt jäetakse ära üks investeering.

Samamoodi Kliimaministeerium suunab 1 970 000 euro suuruses reservi seoses Rohuküla sadamakai taastamise projekti edasilükkamisega. Jälle üks investeering, mis jäetakse tegemata või on juba jäetud tegemata.

Järgmine näide: 920 000 suunab Regionaal- ja Põllumajandusministeerium Vabariigi Valitsuse reservi seoses eriplaneeringute edasilükkamistega.

Ja veel üks näide: Siseministeerium suunab 10 537 718 eurot Vabariigi Valitsuse reservi seoses julgeolekuinvesteeringute ja transpordivahendite viibimise ning Sisekaitseakadeemia ühiselamute projekteerimishanke edasilükkamisega. Järjekordne investeering, mida ei tehtud.

Järgmine näide: Justiitsministeeriumi valitsemisalalt 979 200 eurot majandamiskulude kokkuhoiu arvelt (uute projektide tegevused) on edasi lükatud.

Kas pole kummaline, et kokkuhoid saavutatakse selle tulemusena, et lihtsalt jäetakse tööd tegemata?

Samuti Kunstihoone restaureerimistoetus – 3,3 miljonit eurot suunatakse Eesti Rahvusraamatukogu remondikulude katteks. Ehk Kunstihoone puhul on järjekordne projekt, mis on jäänud tegemata või mida lükatakse edasi. Samamoodi “Riigikaitseliste investeeringute korraldus” toetuste eelarve kokkuhoiust suunatakse 458 090 eurot Euroopa rahutagamisrahastu sissemaksete suurenemise katmiseks. Ehk siis jälle järjekordne investeering jäetakse ära ja kaetakse midagi, mida ei ole ette nähtud ja mis ei too Eestile mingit tulu.

See on väga halb olukorras, kus majandus langeb, ehitussektor on mõõnas, inimesed kaotavad töö.

Mida näitavad need ärajäetud investeeringud? Need näitavad, et ministeeriumid ei tee tööd. Nad ei tegele investeeringute realiseerimisega, nad kulutavad raha ära, ilma et sellest tõuseks Eestile tulu.”