Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa Liitu tutvustavas sõnademängus on “demokraatia” ülearune

-
11.11.2023
“Kliimakaitse” käib hirmutamise ja seejärel sunniga.
© UU

Tallinna bussipeatustes võib näha euroliidu reklaami, kus on reas sõnad “demokraatia”, “mitmekesisus” ja “kliimakaitse”. Seejuures võib “demokraatia” ülejäänud kahe sõna juurest küll julgelt kõrvaldada, vähemalt Euroopa Liidu kontekstis.

Demokraatia tähendab rahva võimu. Kliimameetmed on paraku just see koht, kus pole Läänes üheski ühiskonnas ja riigis rahvalt arvamust küsitud. Isegi kui eeldada, et Maa päästmine peaks olema kogu inimkonna mure, siis ka vähimatki debatti pole olnud, kuidas seda saavutada või mida on inimesed valmis tegema.

Kuskilt kõrgemalt on kellegi suva järgi algatatud kliimavõitlus, selle tagajärgede kohta pole mingeid analüüse ning Euroopa Liidu tasemel on täielikult tegu kohustusega, kus vastu vaielda ei lubata, ja näiteks Kaja Kallase valitsus viib seda sõnakuulelikult ellu. Mitte vähimaski ulatuses pole rahvaga, kodanikega, valijatega ja maksumaksjatega midagi arutatud.

Ei saa väita, et rahvas seda kliimavõitlust toetaks. Prantsusmaa “kollaste vestide” liikumine algas kütusehindade tõusust, mille põhjustas fossiilkütuste kasutamise piiramine. Hollandis protesteerivad farmerid kliimameetmete vastu, millega suretatakse välja sealne põllumajandus. Ka Eestis on ettevõtjad (kliimavõitlust küll kiites) arvukates pöördumistes väitnud, et kliimameetmed sellises serveeringus on hukatuslikud.

Teine sõna, “mitmekesisus”, tähendab “euroopalikus” võtmes, et siia tohivad tulla kõik nö karvased ja sulelised üle maailma, illegaalset sisserännet ei takistata kuidagi, rändlejad jaotatakse kohustuslikult laiali, riigid peavad neid ülal pidama ja mistahes protest on kohe ksenofoobia ja rassism. Ka nn “liberaalsed väärtused”, sealhulgas soovahetus, -voolavus ja -neutraalsus on vastuvõtmiseks ja heakskiitmiseks kohustuslikud. Mitte kusagil pole toimunud ei ausat debatti ega arvamuste küsimist ei rände osas ega traditsiooniliste väärtuste säilitamise küsimuses.

Nii “mitmekesisus” kui “kliimakaitse” on Euroopale ebademokraatlikult peale surutud, nagu seda tehakse totalitarismis. Seega ei peaks vähemalt demokraatiast sel juhul kõnelema.

Uued Uudised