Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase ülestunnistus: “Me oleme riigieelarvega väga suures jamas”

-
12.11.2023
Kaja kallast ootab ka Eestis ees veel palju unetuid öid.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas solvas talle omaselt taas üht ühiskonnagruppi, õpetajaid, ja kui ta mõni aeg hiljem vabandama kukkus, selgus, et valitsusjuht ei saa enam riigi juhtimisega hakkama.

Teatavasti soovitas valitsusjuht streikivatele õpetajatele tööseisaku asemel minna hoopis tänavatele ja selgitada rahvale, kui hea asi olevat automaks.

ERR vahendab Kaja Kallase sõnu: “Me oleme riigieelarvega väga suures jamas”. /…/ “Kogu seda eelarve korrastamise protsessi on aga selgelt ilmestanud kaks asja – mitte ükski ühiskonnagrupp ei toeta ühtegi maksutõusu ja samal ajal nõuvad kõik riigi väljaminekute tõstmist.”

Kas peaminister arvas tõesti, et see massiivne maksude tõstmine, kus terve koalitsioon näib võistlevat selles, kes mõtleb uue maksu välja, võetakse vastu nurinata? Sellist käe ajamist rahva ja ettevõtjate taskusse pole Eestis varem olnud ja tulemuseks ongi suur rahulolematus. Eelarvest raha ootamine on seejuures ühiskonnas tavaline protsess, seda enam, et Reformierakonna valitsedes on kaubad ja teenused tugevalt kallinenud.

“Isegi koalitsiooni sees lagunevad kokkulepped riigieelarve seisu parandamiseks niipea, kui mõni huvigrupp või ajakirjandus mõne meetme vastu protesteerib,” tunnistas Reformierakonna esimees oma jõuetust.

“See frustratsioon, mis sellisest massiivsest survest tekib, viiski mind oma väljaütlemistes libastuma. Mõistke mind õigesti – see, mida ma tegelikult palusin ja tahtsin öelda, oli see, et kasvõi üks huvigrupp võiks vahel mõne toetava sõna öelda riigieelarve tulude poole parandamiseks,” lisas Kaja Kallas.

Frustratsioon on ilmselt Kaja Kallasel loomulik seisund, sest oma väljaütlemistes libastub ta alatasa ja eriti Riigikogu infotundides. Viimati teatas ta, et sanktsioonid Venemaa vastu töötavad hästi, kuid ei osanud öelda, kas Stark Logistics on veod lubaduse kohaselt lõpetanud, lisades, et see teda ei huvitagi.

Kui Kaja Kallas ootab kelleltki “head sõna” massiivsete maksutõusude toetuseks ja kärbeteks, siis ta jääbki seda ootama. Kogu see lugu aga näitab, et peaminister ei saa riigi juhtimisega hakkama.

Uued Uudised