Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sünge prognoos: 2033. aastal elab Ukrainas 26-35 miljonit inimest

-
13.11.2023
Ukrainlased Poolas.
© UU

Massimigratsiooni soodustav Kaja Kallase valedevalitsus on ukrainlaste sisserände ülilihtsaks teinud ja kinnistab neid erinevate meetmetega siinsesse ühiskonda, samas kui Ukraina vajab oma rahva naasmist kodumaale hiljemalt sõja lõppedes.

Ptuhi-nimelise demograafia ja ühiskonnauuringute instituudi direktor Ella Libanova ennustas, et 2033. aastal jääb Ukraina rahvaarv vahemikku 26–35 miljonit inimest.

“See on halb. Palju hullem, kui keegi arvata oskab. 2033. aasta ennustus, tegime prognoosi 10 aastaks – kõigub 1991. aasta piirides 26 ja 35 miljoni vahel,” vastas Libanova esmaspäeval teleusutluses küsimusele Ukraina demograafilise tuleviku kohta.

Demograafiainstituudi direktor rõhutas, et 45 miljoni inimese juurde naasmisest ei ole juttugi.

“See on pikk jutt demograafilise kasvu potentsiaalist, vananevast rahvastikust, väikesest sündimusest, kõrgest enneaegsest suremusest tingitud kahjust, eriti meeste puhul, millele lisandub tänapäeval peamiseks tõukejõuks muutunud ränne – kõik on halb, väga halb,” lisas ta.

Varem ütles Libanova, et tema hinnangul ei suuda Ukraina rohkem kui pooli sõjapagulasi enam tagasi ahvatleda. Samas leidis ta, et riik ei tohiks anda Ukrainast sõja tõttu lahkunutele välismaalt naasmiseks eeliseid. (Interfax-BNS)