Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA-s tehtud uuring näitab, et Donald Trumpil on suured võimalused Bidenit ja demokraate valimistel lüüa

-
14.11.2023
Donald Trumpist võib taas USA president saada.
© Scanpix

Aasta enne Ameerika Ühendriikide presidendivalimisi liigub endine president Donald Trump võidukursil, seda nii Joe Bideni kui ka demokraatide teise võimaliku presidendikandidaadi Gavin Newsomi vastu kandideerides.

Vabariiklasest Florida kuberner Ron DeSantis aga demokraatide vastu kandideerimisel edukas ei oleks, selgus uuringuagentuuri Stack Data Startegy suuremahulisest uurimusküsitlusest. Uuringu meetodina kasutati nn mitmekihilise regressioonianalüüsi ja järelkihistamise mudelit (MRP), mille abil on hiljuti edukalt ennustatud valimistulemusi nii Ühendkuningriigis kui ka Hispaanias.

USAs läbiviidud uuringu kohaselt hääletaks 2024. aasta presidendivalimistel Trumpi poolt 292 valijameest ja Joe Biden poolt 246. Juhul kui vabariiklaste presidendikandidaadiks tõuseb Trump, on vabariiklastel võimalus võita eelmistel valimistel demokraate toetanud Arizonas, Georgias, Pennsylvanias ja Wisconsinis.

„Tegemist on valimistsükli seni suurima sedalaadi uuringuga ja me võime täie veendumusega väita, et praeguse seisuga, juhul kui Trump valitakse vabariiklaste presidendikandidaadiks, Trump suure tõenäosusega valimised ka võidaks,“ ütles Stack Data Strategy Põhja-Ameerika esinduse juht Joe Bedell. „Meie uuring näitab ka, et hoolimata viimasel ajal kuulda olnud üleskutsetest muudatustele, ei tõuseks kandidaatide muutmisest kasu kummalegi parteile. President Trump võidaks valimistel suurelt ka Bideni mõlemat võimalikku asendajat.“

Kahjuks ei olnud uurimisküsitluse tulemused kuigi positiivsed Trumpi vabariiklasest rivaalile, Florida kubernerile Ron DeSantisele, kes kaotaks Bidenile väga suurelt. Tulemused näitavad, et DeSantis kaotaks demokraatidele isegi Põhja-Carolinas, kust demokraadid ei ole saanud mandaati alates 1970. aastatest.

Ühtlasi näitavad küsitluse tulemused, et demokraatide teine võimalik presidendikandidaat Gavin Newsom kaotaks Trumpile isegi Californias. Lisaks kaotaksid demokraadid Newsomiga Maine’i, Michigani, New Hampshire’i ja Nevada osariigid.

Allikas: The National Pulse