Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigi reformierakondlik “avatus” tähendab läbikäiguhoovi

-
14.11.2023
Reformierakondlik “avatus” tähendab “külalisi” kogu maailmast.
© Scanpix

Reformierakond on pikki aastaid rääkinud oma “avatuse” poliitikast, süüdistades oma oponente “väikese tigeda riigi” tahtmises, kui elu on näidanud, et poliitoravate poliitika tähendab pigem eestlaste maa muutmist läbikäiguhooviks või kolmanda maailma prügikastiks.

Sama praktika on negatiivselt nähtav kogu Lääne-Euroopas kus lisaks põliselt seal elavatele juutidele on kohale kutsutud ka nende vaenlased suurte islamikogukondade näol ning Araabia-Iisraeli konflikt on jõudnud Euroopa linnade tänavatele. Rääkimata Rootsist, kus sisserännanud tulistavad ja loobivad granaate.

“Avatusel” on ka teine variant ja selles osas on “avatud” pigem EKRE moodi jõud, kes kontrolliksid kõiki protsesse karmilt, muutmata riiki samas suletuks.

Praegu ETV-s jooksvas 4X4 meeskonna reisisaates rääkis rändurite sõber Kuveidis selle riigi avatusest, kutsudes eestlasi seda naftamaad avastama. Riik on tõesti avatud, kuid on säilitanud seejuures islami kultuuritausta, riigi naftatööstusesse ja muudesse sektoritesse saabunud sajad tuhanded võõrtöölised saavad ainult raha teenida, kuid mitte alatiseks riiki kinnistuda ning kodakondsuspoliitika on väga karm. Midagi sarnast on ka Jaapanis, mis on kahtlemata väga avatud, kuid ei lase maailma tõmbetuultel oma ühiskonda segi paisata.

Reformierakondlik “avatus” on paraku pigem kaos, see lubab riiki tulla kellel tahes, reeglid on lõdvad, kontroll nõrk, ja tulemuseks on korralagedus. Näiteks ukraina põgenike Eestisse tulek oli algusest peale kaootiline ja kontrollimatu ning ega riik tea praegugi, mis kontingent siin viibib. “Avatus” on Eestisse toonud põhjaliku venestumise ning ka lääne poolt tulijate kohta puudub ilmselt arvestus – ega kapo ilmaasjata hoiata, et Eestis on oht kinniste migrandikogukondade tekkeks, eriti islami religioossel baasil.

Reformierakonna poliitikas on kõik ettevõtmised olnud just sellise taustaga: lasta reeglid täiesti lõdvaks, lausa korralageduse tasemele, ja rääkida siis oma “avatusest”, kuigi tulemuseks on kaos. Ainus, kelle sõna kuulatakse ja nõuded kohe täidetakse, on Brüssel, kes on samas migratsiooni osas samuti endale hukatusliku kaose tekitanud.

Uued Uudised