Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti elu tuksi keeranud Kallas sihib NATO peasekretäri kohta. Aga see Kaljulaid!

-
15.11.2023
Kaja Kallas ja Kersti Kaljulaid

Eesti elu vaid mõne aastaga täiesti rappa ajanud Kaja Kallas tahab siit võimalikult ruttu ja valutult tolmu jalgadelt pühkida ja noolib NATO peasekretäri kohta.

Nimelt ütles Kallas teisipäeval Politico kaitsefoorumil, et on avatud võimalusele saada NATO järgmiseks peasekretäriks. Kallaselt küsiti kaitsefoorumil, kas teda võiks kaaluda NATO järgmise peasekretärina, kui alliansi praegune juht Jens Stoltenberg ametist lahkub. Kallas vastas jaatavalt.

Nõnda pole imestada, et sisepoliitikas end saamatuna näidanud ja Eesti majanduse allamäge veerema lükanud Kallas paar kuud tagasi endise presidendi Kersti Kaljulaidiga tüli noris, sest tunnetas viimases rivaali.

Septembris kõlasid jutud, et Kersti Kaljulaid on sügise jooksul rääkinud nii peaministri kui ka välisministriga väljavaadetest saada esimeseks endisest idablokist pärit NATO peasekretäriks. Ta oli ka Kaja Kallaselt selleks toetust küsinud.

Oktoobri alguses Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“ otsustas Kaja Kallas aga Kaljulaidi omal initsiatiivil paljudele üllatuseks rünnata. Kallas rääkis, et Kaljulaidil ei sobi teda kritiseerida idavedude skandaali teemal, kui ise istus Venemaalt gaasi vedava Alexela nõukogus. Ja siis äsas ka ajakirjandusele, et miks meediašaakalid ründavad teda, ega küsi teravaid küsimusi Kaljulaidi käest.