Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Islamism on Euroopas kinnistunud: Saksa politsei tegi haarangu Hizbollah’ga seotud rühmitustele

-
16.11.2023
Haarang Saksamaal.
© Scanpix

Massimigratsiooni negatiivsed nähud ilmnesid eredalt  kogu Lääne-Euroopas seoses Hamasi rünnakuga Iisraeli vastu ja sellele järgnenud suurema sõjaga – väljaspoolt Euroopat on koos rändlejatega Vanasse Maailma kolinud teiste maade sise- ja väliskonfliktid.

Saksa politsei tegi neljapäeval läbiotsimisi islamistlike rühmituste juures, mida kahtlustatakse sidemetes Iraani toel tegutseva Liibanoni šiialiikumisega Hizbollah.

Saksa võimud püüavad suruda maha Iisraeli-Hamasi sõja tõttu pead tõstnud antisemitismilainet. Pärast Hamasi 7. oktoobri rünnakut Iisraelile on Saksamaal islamirühmituse ja sellega seotud organisatsioonide tegevus keelatud.

Haarang tehti 54 kohas. “Meie sihikul on islamistide tegevuspaigad,” ütles siseminister Nancy Faeser. “Ajal, mil paljud juudid tunnevad end eriti ohustatuna ei saa lubada islamislikku propagandat ega Iisraeli suhtes vaenulikku antisemiitlikku kihutustööd,” lisas ta.

Haarang hõlmas Hamburgi islamikeskust ja viit sellega seotud organisatsiooni. Politsei tegi läbiotsimisi 16 liidumaal.

Saksa siseluureamet on Hamburgi islamikeskuse juba varem jälgimise alla võtnud ning siseministeerim on seisukohal, et organisatsioon tegeleb Iraani ajatollade revolutsioonikontseptsiooni levitamisega, mis on vastuolus Saksa põhiseadusega.

Ühtki inimest haarangute käigus kinni ei peetud, läbiotsimise eesmärk oli koguda tõendeid selle kohta, et Hamburgi keskus ja sellega seotud organisatsioonid toetavad Hizbollah’ tegevust. (AFP-BNS)