Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallast Eesti nimel NATO peasekretäriks pakkuv kantsler Vseviov unustab, et ka tema pole riik

-
17.11.2023
Eesti välisministeerium on alati olnud Brüsseli välispoliitika osakond.
© UU

Peaminister Kaja Kallase kujutelm, et tema ongi Eesti riik, kandub üle ka valitsuse ametnikele – välisministeeriumi kantsleri Jonatan Vseviov esineb terve Eesti nimel, kui räägib peaministri sobivusest NATO peasekretäri kohale.

ERR kirjutab pealkirja “Eesti positsioon: Kallas oleks ideaalne” all järgmist: “Välisministeeriumi kantsleri Jonatan Vseviovi kommentaarist selgub, et Eesti ideaalparameetrite kohaselt oleks kõige sobivam NATO uus peasekretär just Kallas.

“Eesti huvides on, et järgmine NATO peasekretär tuleb liitlasriigist, kes toetab järjekindlalt ja tugevalt Ukrainat, kellel on kindel arusaam Venemaast kui kõige otsesemast ja suuremast ohust alliansile ja kes kulutab kaitsele vähemalt kaks protsenti SKP-st. Poliitilise nähtavuse seisukohalt on Eesti jaoks on oluline, et alliansi uus peasekretär oleks praegune või endine valitsusjuht,” ütles Vseviov ERR-ile saadetud kirjalikus kommentaaris.

“Ühtlasi usume, et aeg on küps peasekretäriks liitlasriigist, kes on alliansiga liitunud peale 1991. aastat, kuna seni on kõik peasekretärid esindanud varem liitunud riike. Võrdsete kandidaatide puhul toetame naiskandidaati, kuna sel ametikohal pole kevadel 75. aastapäeva tähistavas organisatsioonis seni ühtegi naist olnud,” lisas kantsler.”

Eestis on praegu 68% inimestest Kaja Kallase tagasiastumise poolt, sest peaminister ei saa riigi juhtimisega hakkama, ta on majanduse kriisi lasknud, ta on valetanud kogu rahvale, et maksud ei tõusvat ning viimaks on tema abikaasal olnud Ukraina sõja ajal ärisidemed Venemaaga.

Kõik see kokku, eriti aga viimane fakt, peaksid olema täiesti Kaja Kallast välistavad – selline inimene ei sobi NATO peasekretäri kohale ühegi näitaja poolest. Välistada tuleks ka see, et NATO etteotsa peab tingimata saama naine: praeguses geopoliitilises olukorras pole poliitkorrektsusel kohta, uus peasekretär tuleks valida hoopis teistel alustel, kui on sugu.

Piisab vaid, kui jälgida Kaja Kallast infotunnis rääkimas ja on kohe selge, et selline inimene ei sobi NATO etteotsa – Eestis leiaks mõnedki poliitikud, keda võiks “vereraha” teenija asemel kandidaadiks esitada. Sest Kallaste idaäri on peamine põhjus, mis ei luba kaitseorganisatsiooni etteotsa kahekeelset inimest panna.

Kui keegi soovib Kaja Kallast NATO peasekretäriks, siis on see tagatubade mängumaa, kuid Eesti Vabariigi nimel sellist ettepanekut teha ei saa ega tohigi.

Uued Uudised