Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestiski regulaarselt sõimatav Ungari on reaalsuses investorite lemmik

-
17.11.2023
Audi tehas Ungaris Györis.
© Scanpix

Eesti meedias on saanud reegliks, et Ungarist tuleb ainult halba kirjutada, sest nad ei taha homoagendat ja migrante, mistõttu selles riigis toimuvast pole tavalugejal täit pilti.

Tegelikult pole kõik Ungari kohta kirjutatav kaugeltki tõene ja paljust jäetakse ka kirjutamata – näiteks on see riik välisinvestoritele atraktiivne ja sinna suundub üha enam ettevõtlust. Põhjusi selleks on mitmeid.

Ungari sai kõvasti sõimata selle eest, et ei loobunud Vene naftast ja gaasist. Peaminister Viktor Orban selgitas tollal, et riik ei saa päevapealt Vene energiakandjatest loobuda, sest ei suuda nii kiiresti ümber orienteeruda ning kui energiamajandus käest lastakse, kaovad ka investorid riigist. Üldise Ukraina-toetuse taustal tambiti see riik sellise otsuse eest maatasa, aga kapital jäi riiki just normaalse energiavarustatuse tõttu. Muide, tollal nõudis Saksamaa, et Ungari jagaks muu EL-iga odavat naftat.

Üllatuslikult ongi riigil tugevad sidemed Saksamaaga, kuigi ideoloogilis-poliitiliselt saab Ungari just saksa taustaga euroliberaalidelt kõige rohkem pihta. Ka viimased uudised ütlevad, et Saksamaa tööstus kolib majanduslanguses kodumaalt minema, sageli Euroopast välja, aga ka Ungarisse ja teistesse Ida-Euroopa riikidesse.

Ungari edu aluseks on hea perepoliitikaga stabiilne ühiskond – selles riigis pole Lääne-Euroopat vapustavaid massimigratsiooniga seotud kataklüsme. Budapesti võib ärimees tulla rahulikult, kartmata ei terroriakte ega Rootsile omast sisserändetaustaga kuritegevust. Väga kaudselt on tulnud välja ka see, et Ungaris saavad ettevõtted lihtsamalt loobuda “kaasatusele” suunatud tööhõivepoliitikast, mis nõuab kompetentsi asemel orienteerumist “vähemuste” kaasatusele.

Ungari pole lihtsalt kaasa läinud liberaalsete “uusväärtustega” ning selle tulemuseks on normaalselt toimiv ühiskond koos hea ettevõtluskeskkonnaga, mis Lääne-Euroopas on ideoloogiaga täiesti rikutud. Ungari on üks viimaseid maid, mis veel normaalsust hoiab, sest Poola võib sellest rivist kaduda.

Eesti on Kaja Kallase valitsedes Lääne ideoloogiamaastiku kaanonite järgi poliitkorrektne riik, aga majandus on siin täielikus vabalanguses. Asjalikud ettevõtjad ei vaja (kliima)ideoloogilist, vaid ettevõtlussõbralikku keskkonda. Kes tuleks hävitatud omamaise energeetikaga ja seetõttu kõrgete elektrihindadega kliimahüsteerilisse Eestisse?

Uued Uudised

BMW investeerib veel kaks miljardit eurot Ungari autotehasesse (Postimees, 26. november 2022)

Hiina elektriautode tootja BYD võib rajada tehase Ungarisse (6. november, 2023)

Ungarist saab elektriautode tööstuses maailma suurriik (Financial Times, Daily News Hungary, 01.12. 2022)

Samsung SDI sõlmis Hyundai Motoriga kokkuleppe seitsmeaastaseks elektriautode akude tarnimiseks. Prismal kujuga akud toodetakse Samsung SDI tehases Ungaris ja neid kasutatakse Hyundai Motorsi elektriautodes, mis on suunatud Euroopa turule. (30.10.2023, TS2 Space)