Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaal on suureks probleemiks saanud rändetaustaga kuritegevus

-
18.11.2023
Saksa politsei ja migrandid.
© Scanpix

Saksamaa föderaalne kriminaalpolitsei (BKA) avalikustas 2022. aasta raskete kuritegude statistika, mida politseiliidu juht nimetas hirmutavaks, kutsudes üles probleemile kiiresti reageerima.

BKA raportist selgub, et 2022. aastal langes immigrantide poolt toime pandud vägivallakuritegude ohvriks 47 923 Saksa kodanikku. Immigrantidena on raportis defineeritud välismaalased, kes sisenesid riiki kas põgenike või asüülitaotlejatena, keda oli 2022. aastal 18% rohkem kui aasta varem.

Konkreetne raport kajastas vaid lahendatud tõsiseid kuritegusid nagu tapmine, tapmiskatse, tahtmatu tapmine, vägistamine, rünnak ja röövimine. Politseiliidu juhi Heiko Teggatzi sõnul on nüüdseks leidnud kinnitust tõsiasi, millede osas oli paljudel juba varem kahtlus. „Siin ei ole enam midagi ilustada. Föderaalvalitsus ja liidumaade valitsused peavad nüüd tegutsema sihikindlalt ja kasutama ära kõik võimalused selliste kurjategijate deporteerimiseks.“ Teggatz lisas, et kurjategija kodakondsus ei tohiks olla takistus väljasaatmisele. „Saksamaal tõsise kuriteo toime pannud isik on kaotanud õiguse kaitsele ja ta tohib pääseda vabadusse ainult juhul, kui tema jalg puudutab taas kodumaa pinda.“

Statistika andmeil langes 2022 vägivaldse kuriteo ohvriks 12 061 immigranti. Kuriteo toimepanijate hulgas oli nii Saksa kodakondsusega isikuid, topeltkodakondsusega isikuid, aga ka migrante. Saksa kodanikke, ka topeltpassiomanikke, rünnati seega immigrantide poolt ligi kaks korda sagedamini kui vastupidi.

Kõige tõsisemate kuritegude, seal hulgas mõrva, mõrvakatse ja tapmise ohvriks langes 258 sakslast, kellest 38 suri. Samade kuritegude ohvriks langes 89 immigranti, kelles viis suri.

Eriti agressiivsed on olnud immigrandid (kelle alla kuuluvad nii asüüli saanud kui ka mitte saanud sisserändajad) Alžeeriast, Marokost ja Tuneesiast. Ehkki BKA andmete järgi on nimetatud riikidest saabunud immigrantide osakaal kõigest 0,6%, panid nad kõigist vägivaldsetest kuritegudest toime lausa 8,5%.

Asüülitaotlejatest kõige vähem agressiivsed on olnud ukrainlased. BKA andmete järgi moodustavad ukrainlased 35% kõigist immigrantidest, kuid nad panid toime vaid 6,5% vägivaldsetest kuritegudest. 2022. aastal elas Saksamaal umbes miljon Ukraina põgenikku.

1,92 miljonist politsei poolt identifitseeritud kahtlusalusest 612 000 (31,9%) olid mittesaksa kodanikud, olgugi et elanikkonnast moodustavad nad kõigest 16%. „Välismaalaste poolt toimepandud kuriteod ei peaks olema tabuteema,“ kommenteeris BKA raportit Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa siseminister Herbert Reul (CDU). „Föderaalse kriminaalpolitsei andmed on esimeseks tõsiseks viiteks: kui liiga palju inimesi tuleb meie riiki ja meil ei õnnestu neid korralikult integreerida, suureneb kuritegevus.“

Allikas: The European Conservative