Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE seisab konservatiivsete põhimõtete eest, Isamaa võtab moraalsetes küsimustes vaid konservatiivseid poose 

-
19.11.2023
Isamaa on liberaalse Ühispartei homorevolutsiooni puudel. Koer homoparaadil.

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Varro Vooglaid kommenteerib sotsiaalmeedias Isamaa poliitikute väljaütlemisi, et too erakond ei kavatse homoseadust tagasi keerama hakata.

“Kole on vaadata, kuidas Isamaa tipp-poliitikud ütlevad, et nüüd, kus abielu mõiste on Eesti Vabariigis väärastatud, ei hakka nende erakond küll seda tagasi pöörama. Varem on seda mõista andnud Urmas Reinsalu, nüüd aga ütleb seda otse Juhan Parts.

Siin ilmneb oluline erinevus EKRE-ga. Üks võtab moraalsetes küsimustes konservatiivseid poose, teine seisab konservatiivsete põhimõtete eest.

Selle asemel, et nn liberaalide poolt jõuga läbi surutud sigadused faktiliselt heaks kiita, tuleb need esimesel võimalusel tagasi pöörata. Kui sellest veendumusest taandutakse, siis vaid teeseldakse seismist konservatiivsete ideaalide eest. See võib küll aidata reitinguid kergitada, aga usaldust see ei vääri.

Kokkuvõttes võiks Isamaa võtta selles küsimuses ühtse seisukoha ja selle ka selgelt välja öelda. Valijate suhtes oleks see aus – siis inimesed teaksid, mida võib ja mida ei või Isamaast loota.”

Sama teemat kommenteerib ka vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri.

“Minul ei ole liberaalprogressiivsesse Ühisparteisse kuuluva Isamaa suhtes illusioone, ent tean tervet hulka konservatiivsete vaadetega inimesi, ka kristlasi ja kolleege, kes kuuluvad Isamaasse või valivad Isamaad, sest tahavad toetada n-ö mõistlikku, konstruktiivset konservatiivsust.

Suhtumine abielu määratlemisse on üks neist küsimustest, mis defineerib, kas sa oled “progressi” nimel Lääne kultuuri lammutav revolutsionäär või meie tsivilisatsiooni kristlikule vundamendile toetuv ja seda kaitsev konservatiiv.

“Eesti on õigusriik. Ükskõik, kuidas otsus tehti, Isamaa ei hakka iialgi tegelema selle tagasikeeramisega,” ütleb Juhan Parts homoabielu läbisurumise kohta.

Kui Isamaa oli/on abieluinstitutsiooni moonutamise ja väärastamise vastu, siis kuidas saab asuda seisukohale, et nüüd on olukord muutunud ja sellega tuleb leppida? Kui miski on põhimõtteliselt, fundamentaalselt väär, siis ei saa ju ühiskonnas sellega nõustuda?

Tegelikult annab Isamaa sellega välja väga selge signaali: me räägime konservatiivsetest väärtustest ainult moe pärast, me ei kavatsegi neid kaitsta ja nende eest võidelda. Kui Revolutsioon surub oma tahtmise ühes asjas läbi, siis me kehitame õlgu ja leiame endale uued punktid, mida suusoojaks jututeemaks võtta.

Isamaa ei ole midagi muud kui põhimõttelage, võimu nimel küüniliselt tegutsev poliitiline mehhanism, mis on mõeldud riisuma lihtsameelsete konservatiivide hääli ja nõrgestama tõeliste konservatiivide kandepinda ühiskonnas.”