Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia peab Kaja Kallase tagasivalimist stagnatsiooni jätkumiseks Reformierakonnas

-
20.11.2023
Viha näos ennustab võrokestele kättemaksu.
© UU

Juba pühapäevased uudised, kus Reformierakonna juhtpoliitikud nimetasid kolmandiku poliitoravate eemalejäämist ainukandidaat Kaja Kallase tagasivalimisest “tugevaks mandaadiks”, panid avalikkuse õlgu kehitama, esmaspäevased suuremad lehed leiavad lisaks, et oravapartei otsustas jätkata stagnatsioonis.

Eesti Päevaleht ja Postimees leidsid oma juhtkirjades, et Kaja Kallase tagasivalimine Reformierakonna juhiks muutis tema isikliku probleemi kogu erakonna probleemiks.

Eesti Päevaleht pealkirjastas oma juhtkirja sõnadega “Reformierakond otsustas tuima edasi panna”. Ajaleht tõi välja, et ligi kolmandik Reformierakonna hääletanud liikmeid Kallase jätkamist ei toetanud. Juhatusest jäi välja rahandusminister Mart Võrklaev, kelle dogmaatiline valitsemisstiil on lehe hinnangul kindlasti üks põhjuseid, miks riigi rahanduse plaanitav korrastamine laialdast mõistmist ei leia.

Postimehe juhtkiri kandis pealkirja “Kaja Kallas veeuputuse ootuses”. Leht märgib, et ütlus “peale mind tulgu või veeuputus” sobib ülihästi iseloomustama Reformierakonna olukorda peale laupäevaseid esinaise ja juhatuse valimisi.

Reformierakond ei teinud tegelikult mitte midagi, et praegusest olukorrast mingilgi moel välja rabeleda. Muuhulgas näitasid juhatuse valimised, et kaks juhtpoliitikut, Pevkur ja Michal, olid Kaja Kallasest populaarsemad.

Eesti 200 valis nädalavahetusel endale juhiks Margus Tsahkna, mis tähendab samuti stagnatsioonis jätkamist, sest äraaetud hobustega uuele võistlusringile ei minda.

ERR, Uued Uudised