Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: Euroopa Liit muutub Nõukogude Liiduks kiiremini, kui keegi karta oskas

-
20.11.2023
Urmas Reitelmann.
© UUed Uudised

EKRE poliitik Urmas Reitelmann vahendab sotsiaalmeedias muudatusi Euroopa Liidu juhtimises, mis peaks riikide liidu muutma föderatsiooniks, võttes liikmesriikidelt suveräänsuse.

“Euroopa Liit muutub Nõukogude Liiduks kiiremini, kui keegi karta oskas. Järgmisel nädalal hakkab Euroopa Parlament Strasbourgis hääletama Euroopa liidu aluslepingute punktide muutmise üle. Kokku on päevakorras 267 hääletusele minevat täpsustust.

Rahvusriikide suveräänsust on kavas jõhkralt vähendada ja anda EU-le kõvasti võimu juurde. Ainult EU otsustusõigused tahetakse anda nii keskkonna- kui kliimaküsimustes, võttes rahvusriikidelt igasuguse sõnaõiguse. EU-le antakse otsustusõigusi juurde ka rahvatervise, piiriülese infrastruktuuri, välispiiride, välissuhtluse, välisturvalisuse- ja kaitsepoliitikas, lisaks veel päästeteenistuste, tööstuse ja koolitusküsimustes. Nendes valdkondades on EU-l vägi ja voli, liikmesriigid võivad omi seadusi vastu võtta üksnes juhul, kui EU ei ole omi seadusi kavandanud või ei kavatse seda teha.

Plaani kohaselt kaob EU-s vetoõigus ja euro muutub kohustuslikuks kogu EU-s, kaasa arvatud 7-s liikmesriigis, kes on suutnud seni säilitada oma valuuta ja rahanduspoliitika. Euroopa Komisjon nimetatakse uue kava kohaselt Euroopa täitevorganiks (European Executive) ja tänastest komissaridest saavad liidu sekretärid(Union Secretary).

Tänane tava, mille kohaselt iga liikmesriik esitab oma kandidaadi komissari ametikohale, on samuti kavas muuta moel, kus komisjoni juht täidab 15 ametikohta enda poliitilistest eelistustest lähtuvalt. Selle plaani ainus “eelis” on võimalus, et Kaja Kallas ei saa kunagi soojale kohale Brüsselis. See plaan on kavas läbi raiuda veel enne Europarlamendi järgmisi valimisi. Kavades on plaan nõuda Euroopa parlamendile seadusandlikke õigusi ja üleeuroopalistes küsimustes korraldada üleliidulisi rahvahääletusi üle liikmesriikide peade.

Muudatuste taga olevad fanaatikud soovivad muudatused edastada “viivitamatult ja ilma diskussioonideta” Euroopa nõukogule, mis omakorda peaks võimalikult kiiresti moodustama töörühma, kelle ülesandeks jääb aluslepingute muutmine.

Asjaolud, et neist plaanidest vaikivad nii Eesti orjameelsed “valitsejad”, allavoolumeedia ja Euroopa liidu asjade komisjon Vargamäel, ei ole üllatavad. Nende kavade realiseerumisel muutub Riigikogu täpselt sama mõttetuks, kui Eesti Pank täna või ENSV ülemnõukogu vene okupatsiooni ajal.”